Kék hírek, bulvár

2012.05.03. 10:24

Szerenádozó diákokat ért súlyos baleset Baján

Kilenc diák sérült meg abban a lovaskocsis balesetben, mely szerdán kora este történt Baján.

K. T. / Zs. D.

Mint arról tegnap beszámoltunk: a III. Béla Gimnázium végzősei két lovaskocsival szerenádoztak a belvárosban, amikor a Bajcsy-Zsilinszky utcában a menet mögé ért egy robogós, aki hosszabb ideig a motort hangosan bőgetve követte a kocsikat, majd megelőzte azokat. Az egyik lovaskocsi lovai - melyen a hajtón kívül 17 diák és egy tanár is ült - feltehetően az erős hanghatástól megbokrosodtak. A lovak több száz méteres vágtába kezdtek, a hajtó - aki egyébként az egyik diák édesapja - hasztalan próbálta teljes erejével visszafogni a megrémült állatokat.

A lovak áttértek a menetirány szerinti bal oldalra, majd felrántották a kocsit az útpadkán át a járdára és egy jelzőtábla-oszlopnak, illetve egy ház falának ütköztek. A lovaskocsi nem borult fel, de arról több diák is leesett. Csütörtök reggel derült ki, hogy a baleset során nyolcan könnyebben megsérültek, míg egy diákot súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. Információink szerint ő a fején sérült meg, miközben lezuhant a lovaskocsiról. A fogatot hajtó férfi esetében ittasság nem merült fel. A baleset körülményeit a Bajai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!