Kék hírek, bulvár

2012.02.23. 07:49

Mentőbaleset: összetört az új mentőautó - fotók

Kétnapi használat és alig 400 kilométer megtétele után szerdán este Kecskeméten, a Bethlen körúton összetört a kecskeméti mentőállomás kedden rendszerbe állított, a legmodernebb eszközökkel felszerelt új mentőautója.

N. N. M.

A beteghez riasztott, Volkswagen gépkocsi megkülönböztető fény és hangjelzéseket használva vonult este 10 óra körül a Budai kapu irányából az aluljáró felé. A Rákóczi utcához érve áthaladt a piros jelzésén és összeütközött a vasútállomás felé közlekedő, utasokat már nem szállító, helyi járatos csuklós autóbusszal. A balesetben senki sem sérült meg, de az anyagi kár tetemes. A mentő a csuklós buszt a középső keréknél „kapta el”, és a buszban – lehet mondani – csak karcolások keletkeztek.

Az új mentőautó elvesztésével nehéz helyzetbe került ismét a megye mentőszolgálata. A baon.hu-nak és Petőfi Népének ugyanis Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója január elején kategorikusan azt nyilatkozta, hogy van néhány tartalékautójuk Bács-Kiskunban, ami szükség esetén bevethető. Az új mentő szolgálatba állításakor viszont – a kecskeméti mentőállomás vezetőjére hivatkozva – több helyen is megjelent kedden, hogy „az új jármű érkezésével a mentőautók száma nem változott, viszont ezentúl így lesz tartalékmentő, ami eddig nagy hiányosság volt Kecskeméten.”[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A buszban szinte semmi kár sem esett
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!