Kék hírek, bulvár

2009.11.18. 13:52

Kolompár nem érti a vádat

Kolompár Orbán állítása szerint nem kért pénzt az önkormányzattól, sőt ő adott kölcsön 10 millió forintot.

G. S.

Ma (szerdán) délelőtt a kecskeméti bíróságon folytatódott Kolompár Orbán és társai büntetőpere. Dr. Mátyásné dr. Polereczki Éva büntetőtanácsa az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét a második vádpontban, a sikkasztás ügyében hallgatta meg délelőtt.

Az OCÖ vezetője tagadta a bűnösségét és nem értette a vádat. Elmondta, az elszámolásra megjegyzéssel általa három alkalommal felvett összegek valójában kölcsön visszafizetések voltak.

2004-ben ugyanis egy országos intézményhálózat kialakítását végezték, de az önkormányzaton belüli politikai harcok miatt a szervezet számláit zárolták. Ezért ő bruttó 10 millió forintot adott kölcsön a hálózat kiépítésére. Ezt a pénzt kapta vissza három részletben.

Állítása szerint egyébként ilyen kölcsönökkel más alkalommal is kisegítette a szervezet és nem csak ő támogatta így a hálózat kiépítését.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kolompár szerint a számlát kiállító alkalmazott tévedett.
[/caption]

Azt viszont nem értette, hogy a vád tárgyát képező pénztári kifizetési bizonylatokra a kölcsön törlesztése helyett miért az elszámolásra szó került a megjegyzés rovatba. Szerinte a számlát kiállító alkalmazott tévedett.

A tárgyalás a délutáni órákban is folytatódik Kolompár Orbán meghallgatásával. A bíró engedélyezte a vádlottnak, hogy délután már ülve folytassa a vallomástételt. Mivel sem a másod-, sem a harmad-, sem a negyedrendű vádlott nem kíván ma az üggyel kapcsolatban tanúvallomást tenni, őket a bíró a tárgyalás délutáni folytatásáról elengedte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!