Kék hírek, bulvár

2011.05.21. 17:53

Kamionnal ütközött a kerekegyházi kisbusz

Sikerült részleteket megtudnunk, valamint fotókat is szereznünk a kerekegyházi gyerekeket szállító autóbusz lengyelországi balesetéről.

N. N. M.

A Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 10 diákja és 5 pedagógus még május 17-én utazott ki egy helyi vállalkozó, Kövecses Zoltán autóbuszával Lengyelországba és úgy volt, hogy vasárnap jönnek vissza. Nemzetközi partnerkapcsolatban vettek részt: korábban már jártak Kerekegyházán a lengyel iskolások, most pedig a kerekegyházi iskola hetedik osztályosai viszonozták a látogatást.

Szombaton a helyi iskola lengyel diákjainak vezetésével indultak kirándulni. Elől mentek a lengyel iskolások, mögöttük pedig a magyar busz. Kövecses elmondása szerint egy kanyarban szemből érkezett egy kamion, ami átsodródott az ő sávjába, és ekkor ütköztek. A baleset következtében a kerekegyházi busz hátsó kereke defektes lett. A baleset szombat délelőtt 10 óra tájban a délnyugat-lengyelországi opolei vajdaságban történt.

Más – nem hivatalos – források szerint a kerekegyházi Renault Master előzött egy járművet, és eközben ütközött a teherautóval, majd az árokba került. Lengyel hírügynökségek szerint a balesetben résztvevő egyik sofőr sem volt ittas.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A balesetben három gyerek sérült meg súlyosan
[/caption]

A balesetben három gyerek sérült meg súlyosan. Fej- és végtagsérüléseik keletkeztek. A mentésben két lengyel mentőhelikopter is részt vett. A két legsúlyosabban sérült gyermeket szállították el a helikopterek. A mentőautók további hat embert vittek a helyszínről a kórházba, de legtöbbjüket kivizsgálás után kiengedték. A súlyosabb sérülteket egy wroclawi kórházban látják el, egy kislányon műtétet hajtanak végre. Meg nem erősített információk szerint a 13 éves lány több szervrendszert érintő sérülése a legsúlyosabb, valamint egy fiú karja törött el és agyrázkódást is kapott.

A magyar sofőrt szombat délután kihallgatták a lengyel rendőrök: próbáltuk elérni, de jelenleg ki van kapcsolva a telefonja.
– Reményeink szerint a társaság nagyobb részét már vasárnap haza tudjuk hozni – nyilatkozta Kelemen Márk, Kerekegyháza polgármestere. – Most szervezzük a hazaszállításukat. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Információink szerint ezzel a kamionnal ütközött a kisbusz
[/caption]

Gyurkovicsné Bóta Borbála, az iskola igazgatónője elhárította érdeklődésünket azzal, hogy egyelőre kevés az információja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!