Kék hírek, bulvár

2014.03.20. 17:02

Halálra késelte feleségét a brutális férfi, 12 évet kapott

Évekig rettegésben tartotta családját, majd megölte feleségét a dunapataji férfi. Csütörtökön nem jogerősen tizenkét év börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Törvényszék.

H. I./MTI

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a csütörtöki tárgyaláson mellékbüntetésként 10 év közügyektől eltiltást is kiszabott az 52 éves Sz. Györgyre, aki büntetése kétharmad részének letöltése után feltételes szabadlábra bocsátható. A vádlott szülői felügyeleti jogát is megvonta a bíróság.

A vádirat szerint az alkoholfüggő férfi húsz éve élt feleségével Dunapatajon. A házasságból egy lányuk született, velük élt a feleség korábbi kapcsolatából született fia is. A család állandó anyagi gondokkal küszködött, gyakran étellel is a szomszédok segítették ki őket.

Alkohol, agresszió, félelem, határozatlanság, kiszolgáltatottság, a hatóságok korlátozott hatásköre és a lakókörnyezet közönyössége, passzivitása egyaránt szerepet játszott abban, hogy a családi konfliktus egészen a gyilkosságig fokozódott.

A férfi rendszeresen kötözködött, veszekedett családtagjaival, feleségét és nevelt fiát bántalmazta, a családot lelki terror alatt tartotta, emiatt elköltöztek otthonról. A vádlott többször kísérelt meg öngyilkosságot, majd a fenyegetések hatására felesége visszaköltözött hozzá.

A helyzet azonban nem változott, a vádlott ismét inni kezdett, gyakran fenyegette meg feleségét és lányát, hogy elvágja a torkukat. Időközben ismét elköltözött felesége 2013. június 7-én ment haza, hogy összepakoljon. A férfi nem akarta elengedni a sértettet. „Ma megdöglesz, úgyis agyon szúrlak! Te vagy a hibás!” - ezeket mondta Sz. György a menekülni próbáló feleségének. A nő kiabálva kért segítséget a szomszédoktól, de mivel a házaspár tagjai között gyakoriak voltak a hasonló veszekedések, a segélykérésre senki nem reagált. A férfi viszont valóra váltotta fenyegetését: egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel, közepes erővel megszúrta az asszonyt a hasán, a törzsén és a lapockáján. A nő belehalt sérüléseibe. A férfi a gyilkosság után a kocsma felé vette az irányt, ahol elbúcsúzott ismerőseitől, mondván: tíz év múlva találkoznak legközelebb.

Hazaindulás előtt több doboz cigarettát is vásárolt magának. Az eladónak azt mondta, azért van szüksége nagyobb mennyiségű dohányárura, mert börtönbe fog kerülni asszonya meggyilkolása miatt. Hazafelé menet összetalálkozott a felkutatására induló rendőrökkel, akik elfogták.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ezzel a késsel gyilkolt a férfi
[/caption]

A vádlott a tárgyaláson a gyilkosságot elismerte, a zaklatás és a kiskorú veszélyeztetése bűntettben nem vallotta magát bűnösnek.

Hadnagy Ibolya csütörtökön az ítéletet indokolva elmondta, hogy lényegében a váddal megegyezően állapította meg a tényállást. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletet, az önfeljelentés tényét, a bűncselekmény beismerését és megbánó magatartását.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott enyhítésért fellebbez, ezért a per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!