Kék hírek, bulvár

2010.03.26. 09:09

Felfüggesztették Kolompár mentelmi jogát

Felfüggesztette Kolompár Orbán mentelmi jogát csütörtök este az Országos Választási Bizottság – adta hírül az MTI. Az MCF Roma Összefogás színeiben induló kisebbségi vezető ellen ugyanis több büntetőeljárás folyik.

MTI

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke az MCF Roma Összefogás párt egyéni képviselőjelöltjeként indul Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös számú választókerületében, Ózdon a parlamenti választásokon.

Kolompár Orbánt parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztését a Kecskeméti Városi Bíróság kérte az OVB-től, mert ellene több bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban.

Az OVB csütörtöki ülésén úgy foglalt állást, hogy Kolompár Orbán mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az országgyűlési képviselők 2010. évi választását megelőzően történt, és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!