Kék hírek, bulvár

2010.05.05. 11:56

Fakanállal verte az elrabolt prostit a háromgyerekes anya

Zsaruk szabadították ki az elrabolt prostituáltat Kecskeméten, egy belvárosi lakásból. Kiderült, hogy egy háromgyerekes anya is részt vett a bűncselekményben.

H. I.

Korábban írtunk róla, hogy elrabolt, majd három napig bezárva tartott és többször megvert egy prostituáltat egy háromfős társaság Kecskeméten. Az örömlányt végül a rendőrök szabadították ki. Elrablóit is könnyen megtalálták a zsaruk: az egyik a fürdőszobában rejtőzködött, a másik meg éppen a kapitányság fogdájában csücsült.

A 44-es főút mellett dolgozó prostituáltat még április közepén kényszerítette be két ismeretlen férfi egy szürke Chevrolet Lacetti-be. Az örömlánynak nemigen volt más választása: betették őt a kocsiba, és már vitték is, egészen Kecskemét belvárosáig, a Bocskai utcáig. Itt egy harmadik emeleti lakásban tartották fogva. Amikor a két férfi nem volt otthon, harmadik társuk, egy 23 éves nő vigyázott arra, hogy az örömlány meg ne szökjön. Az ajtót mindig zárva tartották, és rabjukat mindannyian meg is verték – a két férfi ököllel, a nő pedig fakanállal. Egyben pedig közölték a 20 éves prostituálttal, hogy ezentúl nekik fog dolgozni.

– Nem kényszerítették prostitúcióra, de a sértett vallomása szerint ez volt a szándékuk – tudtuk meg Máté Gábor századostól, a Kecskeméti Rendőrkapitányság életvédelmi alosztályvezetőjétől. Hozzátette: az örömlányt fogvatartói nem erőszakolták meg.

Az erkélyről kért segítséget

Pár nap múlva aztán a rabnak sikerült végül segítséget kérnie. Az erkélyről halkan leszólt egy arra járó hölgynek, és kérte, hogy hívja a rendőröket, mert fogva tartják. Mivel az arcán látszottak ütésnyomok, így a járókelő feltárcsázta a 107-et. A járőrök be is csöngettek a lakásba, ahol a prostituáltat őrző nő nyitott ajtót. Közölte a rendőrökkel, hogy egyedül van otthon három gyerekkel, nincs nála senki más. A rendőrök már éppen távoztak, mikor az örömlány lekiabált nekik az erkélyről, így aztán fény derült az egész dologra.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egy Bocskai utcai lakásban tartották fogva a nőt
[/caption]

– A lakásban ott rejtőzködött a sértettet elrabló egyik férfi is, egész pontosan a fürdőszobában, az ajtó mögött. Mikor kollégáink felfedezték, nem tanúsított ellenállást. A 27 éves dabasi illetőt egyébként körözte a dabasi bíróság csalás miatt – mondta el Máté Gábor.

A másik prostirablót sem kellett sokáig üldözniük a rendőröknek. Mint kiderült, éppen előző nap vették őrizetbe egy pénztárca ellopása miatt. Így a nyomozóknak csak annyi dolguk volt, hogy a fogdához menjenek, és a 25 éves férfit máris a kihallgatószobába kísérhették.

Mindent tagadnak

– A háromgyerekes nő szabadlábon maradt, de a két férfit őrizetbe vettük, a bíróság pedig el is rendelte előzetes letartóztatásukat. Aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt indult ellenük eljárás. A bűncselekmény elkövetését nem ismerték el, sőt egyikük azt állította, hogy ők többször is próbálták elküldeni a
sértettet – mondta az alosztályvezető.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A rendőrök szerint sajnos sok örömlány átélt már hasonló megpróbáltatásokat
[/caption]

Máté Gábor szerint viszont a helyszínen olyan tárgyi bizonyítékokat sikerült lefoglalniuk, amelyek alátámasztják azt, amit a prostituált a fogvatartásáról elmondott a nyomozóknak. A százados hozzátette: véleménye szerint az ilyen esetek igen gyakoriak, és csupán a töredékük jut tudomásukra.

– Ez egy extrém eset volt, egyébként a prostituáltak nem szoktak hozzánk segítségért fordulni, és nem teregetik ki a belső ügyeiket, nem adnak információkat futtatóikról. Itt most minden adott a bűncselekmény bizonyításához, és ezt nagyban köszönhetjük az állampolgári bejelentésnek – jelentette ki Máté Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!