Kék hírek, bulvár

2014.01.11. 16:25

Elborította a füstszag a tízemeletes lépcsőházát - fotók

Két fecskendővel és egy magasból mentő szerrel vonultak ki a tűzoltók szombaton délután a Petőfi Sándor utca egyik tízemeletes házához Kecskeméten.

Zs. D.

Az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően két mentőautó, fél tucat rendőr, illetve két gépjárműfecskendő és egy magasból mentő szer vonult szombaton délután Kecskemét egyik tízemeletes lakóházához, miután az ház lakói bejelentést tettek a tűzoltóságon, hogy füstöt éreznek a lépcsőházban. A tűzoltók gyorsan átvizsgálták a belvárosi épületet, megállapították, hogy a füst a ház egyik második emeleti lakásából szivárog.

Mivel a tűzoltóknak senki nem nyitott ajtót, kénytelenek voltak a magasból mentő kosarából az erkélyen át behatolni a lakásba. Kiderült, hogy az ott lakó a tűzhelyen felejtette az ételt, majd elment otthonról úgy, hogy a lakás ablakain a redőnyöket is lehúzta. A tűzoltók elzárták a gázt az étel alatt és átszellőztették az épületet, más beavatkozásra nem volt szükség, a házat sem kellett kiüríteni. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A feledékeny lakót kellemetlen meglepetés éri, ha hazaér: a tűzoltók az erkélyen át törtek be a lakásba
[/caption]

A katasztrófavédelem kéri, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében, amikor elmegyünk otthonról, győződjünk meg arról, hogy elzártuk-e a tűzhelyet, és soha ne hagyjunk ételt a gázon, ha nem vagyunk otthon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!