Kék hírek, bulvár

2012.07.11. 15:03

Drogültetvényre bukkantak a pincében - fotók

Ha piacra dobják, akár 5 millió forintot is érhetett volna az a kábítószer, amit tegnap este foglaltak le Kalocsán, ahol egy ház pincéjében marihuánaültetvényre is bukkantak. Jelenleg öt kalocsai fiatallal szemben folytatnak eljárást kábítószerrel való visszaélés miatt.

Tapodi Kálmán

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Rendőrségi felvétel
[/caption]– Tegnap este házkutatást tartottunk egy 20 éves kalocsai fiatalembernél, ahol 140 g Herbal-mix nevű bódító hatású növényi zúzalékot foglaltunk le, ami pszichotrop anyagnak minősül, valamint olyan mennyiségű marihuanát, mérleget, zacskókat találtunk, amely alapján feltehető, hogy az érintett személy kereskedik is a kábítószerrel - számolt be lapunknak Répási Tamásné őrnagy, a kalocsai rendőrkapitányság szóvivője.

–  A fiatalember elmondta, hogy kiknek adott át ebből a kábítószerből, valamint megnevezte azt a szintén kalocsai férfit, akitől vásárolta. Ennél a személynél is tartottunk házkutatást, ami nem vezetett eredményre, viszont olyan vallomást tett, ami alapján megtaláltuk a termesztő személyt is. A belvárosi családi házban először 200 gramm marihuánát, majd egy dobozban, összesen 2640 gramm szárított növényi zúzalékot találtak kollégáim. A házkutatás során felfigyeltek termesztésre utaló körülményekre is. Így találtak rá a szőnyeg alatti csapóajtóra, ami a pincében berendezett profi termesztőhelyhez vezetett. Itt 27 darab virágcserépben találtunk marihuána ültetvényt - számolt be a szerdai sajtótájékoztatón az őrnagy, aki elmondta, hogy a lefoglalással érintett 30 éves fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki, kínálással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt. A férfit őrizetbe vették és kezdeményzték előzetes letartóztatását.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Rendőrségi felvétel
[/caption] 
 
Az ügyben jelenleg öt gyanúsított van, ők 20-30 év közöttiek, négy fiú és egy lány. De a gyanúsítottak köre a kihallgatások során bővülhet. 

Tapodi Kálmán Rendőrségi felvétel Rendőrségi felvétel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!