Kék hírek, bulvár

2011.03.17. 09:33

Botrány a pszichiátrián: meghallgatták a dolgozókat

Zárt ajtók mögött, tanúmeghallgatásokkal folytatódott tegnap a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthona ápolóinak pere a Kiskunhalasi Városi Bíróságon.

Zsámbóki Dóra

Darázs Gyöngyi ügyész elmondása szerint a bíróság jelenleg azokat a tanúkat – köztük a hetes osztály dolgozóit és a sértettek gondnokait – hallgatja meg, akiket már a nyomozás során kihallgatott a nyomozóhatóság.

Mint korábban arról többször beszámoltunk: az ügy elsőrendű vádlottját azzal vádolja az ügyészség, hogy 2009 nyarától 2010 januárig hat alkalommal erőszakolt meg egy férfi ápoltat. A másodrendű vádlottnak akaratnyilvánításra képtelen személy ellen, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie. Az ügy harmadrendű vádlottja súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, illetve védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt áll bíróság előtt.

Darázs Gyöngyi ügyész tájékoztatása szerint április 4-éig hetente két napon át tárgyalja a halasi bíróság az ügyet. Az ápolók – akik közül ketten továbbra is az intézményben dolgoznak – szabadlábon védekezhetnek.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!