Kék hírek, bulvár

2011.07.01. 11:13

Bíróság elé állnak a kegyetlen rablás felbújtói

Fegyveresen elkövetett rablás tippadói ellen emeltek vádat Kecskeméten. A 38 éves K. P, és a barátnője, a 39 esztendős V. A. március végétől várják előzetes letartóztatásban, hogy bíróság elé állítsák őket a 2007-ben történt bűncselekmény miatt.

N. N. M.

A rablókat egyébként jogerősen még tavaly, május 13-án ítélte el a Szegedi Táblabíróság. A 34 éves kecskeméti D. Zoltán 11 év, a 35 esztendős kecskeméti M. István 12 év, a 38 éves szlovák M. Gabriel 8 év fegyházbüntetést kapott.

Az általuk elkövetett bűncselekményről már írtunk: a büntetett előéletű vádlottak információt szereztek arról, hogy a Kecskeméten lakó B. házaspár otthon nagyobb összegű, 10 millió forint körüli készpénzt szokott tartani. A férj ugyanis korábban állattartással, jelenleg pedig takarmánykereskedéssel foglalkozik. Ezért 2007. december 31-én 21 óra tájban a trió elment az idős házaspár házához. A fejükre a szemnél kivágott fekete csuklyát, a kezükre fekete kesztyűt húztak. A kerítésen átmászva ketten a ház bejárati ajtajához mentek, félrehúzódtak, miközben a harmadik férfi megnyomta a csengőt az utcán. Majd a háztól eltávolodva a közelben figyelve biztosította a terepet a rabláshoz.

Amikor az asszony kinyitotta az ajtót, a lesben álló két férfi berontott a házba. Dulakodtak az idős házaspárral, pénzt követeltek, végül egyikük elővett egy gázpisztolyt, amivel előbb a levegőbe lőtt, majd fejbe vágta vele a nőt. A férfit nagy erővel oldalba rúgták: az idős ember az erős fájdalom miatt elárulta, hogy a pénzt az előszobában lévő szekrényben tartja. A rablók 2 millió forintot találtak, és a nőről is leszedték az ékszereket. Végül a lakásból úgy távoztak a támadók, hogy mindkét bejárati ajtót bezárták, és magukkal vitték a kulcsokat.

A kecskeméti bűnözők az eljárás során, egészen a szegedi tárgyalásig tagadták a bűnösségüket. A Táblabíróságon azonban megtörtek, és elárulták azt is, hogy tippadó adta a számukra a bűncselekmény elkövetésére az ötletet. Így került képbe a Kecskeméten élő pár, akik ellen most vádat emeltek az ügyészek.

– A férfi volt feleségének szülei ugyanis a kirabolt házaspár szüleivel laknak egy utcában. Ismerte őket, és ismerte a szokásaikat is – mondta el a részleteket Kopasz Zsolt megbízott Bács-Kiskun megyei főügyész, az ügyészség szóvivője. – Az egyik rabló pedig K. P. élettársát ismerte, akinek elpanaszolta, hogy nincs pénze. Ekkor ajánlotta fel a nő, hogy az élettársa tudna egy jó tippet a pénzszerzéshez.

Az ügyészség szerint K. P. mutatta meg a bűnözőknek a Hegy utcai házat. Majd a pár szállította a három rablót a bűncselekmény elkövetése előtt a helyszín közelébe. A rablás után telefonáltak nekik, hogy jöjjenek értük, majd megosztoztak a zsákmányon. Az ügy pikantériája, hogy a három rabló nem volt a tippadókkal őszinte: a megszerzett pénz egy részét eltitkolták. Konkrétan „mindössze” 750 ezer forintnyi zsákmányt ismertek el. Az ügyészség szerint ebből a felbujtó élettársak 150-150 ezer forintot kaptak. Mire K. P. állítólag azt mondta a rablóknak, hogy véleménye szerint legalább 15 milliót hagytak ott a házban. Kijelentette, hogy 750 ezerért nem volt érdemes rabolniuk: egy „sima” betöréses lopással is jóval több pénz került volna elő a házból.

A jelentős értékre, fegyveresen, és csoportosan elkövetett rablásra történő felbujtással vádolt élettársak tagadják a bűncselekmény elkövetését. Büntetőügyüket várhatóan ősszel tárgyalja majd a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!