Kék hírek, bulvár

2012.08.07. 08:23

Balesetek az M5-ösön: még a mentőtisztet is elütötték

Címkék#Kecskemét

Árokba borult egy autó az M5 autópályán kedd reggel. Nem sokkal később a balesethez kiérkező mentőautónak ütközött egy kocsi, majd a kocsisorba csapódott egy másik autó.

baon.hu/Zs. D.

Több autó is egymásba rohant kedden reggel az M5-ös autópályán, Lajosmizse határában. A Szeged felé vezető oldalon előbb két román rendszámú autó ütközött össze, majd egy Dacia az árokba borult. Ebben a balesetben ketten sérültek meg - mindkét személy a Daciában utazott.
A helyszínre riasztott mentők éppen megérkeztek, amikor az egymással szemben megálló mentőautók közé becsapódott egy Lada Samara, majd az árokba rohant és ott elütötte az első baleset sérültjeit ellátó mentőápolót.
A Lada mindkét mentőautó elejét összetörte. Az egyik a februárban összetört, majd pár hete újra munkába állt kecskeméti "sárga" mentőautó.
A mentőápoló könnyebb sérüléseket szenvedett csak, minden esetre - mivel nagyon fájlalta a hátát - kollégái mentőhelikoptert küldtek érte. A mentőautóknak ütköző Lada Samara sofőrje szintén könnyebben sérüléseket szenvedett.

Tartott a dupla baleset helyszínelése, amikor az útzár miatt kialakuló kocsisorba belerohant egy VW Caddy. Ennek az autónak a sofőrje is könnyebben megsérült. Úgy tudjuk a torlódás miatt még két autó összeütközött, ezekben azonban nem sérült meg senki.
A helyszínelés idejére az M5-ös autópályán teljes útzár volt érvényben.

Korábban írtuk:

Az M5 autópálya jobb pályatest 66 kilométerszelvényénél egy személygépkocsi elhagyta az úttestet és árokba borult, két személy megsérült. Nem sokkal később a balesethez kiérkező mentőautónak nekiütközött egy személygépkocsi, ami a mentőtisztet is elütötte. Az autópályán álló mentőautóból kiszálló mentőápoló az elsődleges információk alapján a baleset során könnyebben sérült.

- A torlódás miatt álló kocsisorba egy személygépkocsi ütközött bele, az
első balesettől kb. 500 méterre. Itt egy könnyű sérült lett. Teljes útzár van az autópályán. Újhartyánnál, Örkénynél tereli a rendőrség a forgalmat - mondta el Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!