Kék hírek, bulvár

2014.12.30. 15:21

A jeges mocsár fogságába esett, mozdulni sem tudott a férfi

Címkék#Akasztó

Kis híján az életével fizetett egy jó képért az a férfi, aki hétfőn délután eltévedt az akasztói határban, majd beszakadt alatta a jég és a fagyos mocsárba ragadt.

Zs. D.

Az akasztói férfi – úgy tudjuk – hobbi fotós, a téli táj szépségeit akarta megörökíteni a naplementében. Biciklivel indult útnak, de rásötétedett és eltévedt a pusztában. A férfi hívta a rendőröket. Weimper János törzszászlós és Fésüsné Gárdonyi Georgina törzsőrmester azonnal a bajbajutott férfi felkutatására indult, ám a rendőrautóval a fagyott, sáros, mélyen nyomvályús úton körülbelül 1 kilométer megtétele után megállásra kényszerültek.

A kiváló kapcsolatokkal rendelkező Weimper János felhívta egy ismerősét, egy helyi vadászt, aki terepjárójával azonnal odasietett. Eközben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai és a keresésben résztvevő rendőrök folyamatosan tartották a kapcsolatot a kétségbeesett férfival, próbálták kideríteni, pontosan merre van és bíztatták, hogy tartson ki, hamarosan érkezik a segítség.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Itt szakadt be a jég a férfi alatt, csak traktorral tudták elérni
[/caption]A rendőrök és a vadász már közel jártak a férfihoz, a terepviszonyokat azonban a terepjáró sem bírta. Lámpával jeleztek neki, hogy már közel vannak. Közben már teljesen besötétedett, a jég pedig beszakadt a férfi alatt, aki így a jeges víz fogságába esett, mozdulni sem tudott. Az idő sürgette az életmentőket, azonnal telefonáltak egy traktorosnak, aki nem tétovázott, rohant a helyszínre.

Traktorral sikerült eljutni a kétségbeesett, vacogó férfiig, akit a rendőrök, a vadász és a traktoros közösen húztak ki a térdig érő, jeges vízből. Traktorral a terepjáróhoz vitték, lehúzták a lábairól a rájuk fagyott cipőt, betakarták, majd kivitték a mocsárból és átadták őt a mentőknek, akik megvizsgálták. A férfinak szerencsére nem esett komoly baja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!