Labdarúgás

9 órája

Tiszaalpár-siker a Fülöpjakab ellen

Alsóházi derbit vívott egymással a Tiszaalpár és a Fülöpjakab a vármegye három Északi csoportjában, a bajnokság 10. fordulójában. Az összecsapás előtt mindkét csapat hat ponttal rendelkezett, a Tiszaalpár a 14., a Fülöpjakab pedig a 13 .helyen várta a meccset, amely ellentétes félidőket és biztos hazai győzelmet hozott.

Vincze Miklós

Lendületesen kezdett a hosszabb kispaddal bíró Fülöpjakab, nem kevésbé lelkesen a hazai gárda, az első ziccer a Tiszaalpár előtt adódott.

Tiszaalpár, labdarúgás, vármegye III,
A Tiszaalpár gárdája a Fülöpjakab elleni összecsapás előtt.
Fotó: Vincze Miklós

Négy góllal vezetett a félidőben a Tiszaalpár

Egy előrevágott labdára megindultak ugyan a vendégvédők és a Fülöpke kapusa is, azonban nem elég határozottan, Ajtai Kristóf ott termett, és egyből kapura emelt. Mire fogadásokat kötöttek volna a pálya szélén, hogy a gyertyából lehulló labda a hálóban köt ki vagy a léc fölött, a játékszer az utóbbi alternatívát választotta. Egy percre rá a túloldalon egy bal oldali beadást követően Kürtösi Szabolcs fordult be, és lőtt balról, 12 méterről a jobb alsó sarok irányába, Túri Zsolt vetődve nagyot mentett. A 18. percben Vostyár Ferenc végezhetett el szabadrúgást a bal oldalról, az oldalvonal mellől. A hosszú öt és feles irányába ívelt labdájára Kürtösi érkezett, és nagy lövést eresztett meg a rövid sarokra, Túri ezúttal is nagy bravúrral hárított. Két percre rá egy balról érkező beadást követően Bársony Gábor lőtt futtából, középről mellé. Kiegyenlített volt a mérkőzés, így némileg váratlanul érkezett a hazai vezetés. A 23. percben Hekkel Benjámin ívelt előre szabdarúgásból, a labdának, ahogy mondani szokás, szeme volt, meg is találta Nemes Istvánt, aki rárajtolt, átvette, majd 15 méterről a hosszú alsó sarokba gurított, 1-0. A 27.percben újra Hekkel ívelt mesterien előre, Nemes és a vendégek kapusa, Görög is rárajtolt a 16-os előterébe érkező labdára, Nemes érte el előbb és elegánsan elpörgetett a kapus, viszont néhány centiméterrel a hosszú sarok mellett is. A 30. percben Nemes cselezgetett a 16-osnál, előre gurította a labdát, arra Dorsch György rajtolt rá, és jobbról, tíz méterről elegánsan gurított a hosszú sarokba, 2-0. Három percre rá Gémes Vencel ívelte be a bal oldalon a védelmi vonal mögé, Ajtai Kristóf rárajtolt, elhúzta a kivetődő Görög mellett, és balról, éles szögből a hálóba gurított, 3-0. A 42. percben egyfajta best of jelenetet rendeztek a hazaiak, ugyanis három olyan játékos összjátékából szerezték meg a negyedik találatot, akik az első három valamelyikénen oroszlánrészt vállaltak. Hekkel ívelt előre a félpályáról, Nemes a jobb oldalon utolérte a labdát az alapvonal előtt, jobbról középre lőtte, a középen érkezi Ajtai pedig a léc alá pörgetett, 4-0. Ahhoz képest, hogy kiegyenlítetten indult a találkozó, némi meglepetésre szinte pillanatok alatt került négygólos hátrányba a Fülöpke. Sokba került a 23 perces rövidzárlat a vendégeknek, persze vitatható, hogy ami 23 percig tart, minősíthető-e rövidzárlatnak. A félidő utolsó percében egy hazai szögletet követően – a labda még a légtérben szállt – vendéglökés miatt büntetőt ítélt a játékvezető. Dorsch állt a labda mögé, lapos lövését azonban Görög Tibor vetődve védte, majd a kipattanót is megkaparintotta.

A szünetben négy helyen is változtatott a Fülöpjakab, mondván, „ez a meccs elment, legalább a második félidőt nyerjük meg”. Két nagy hazai helyzettel indult a második játékrész, egy veszélyesen belőtt szögletet követően a berobbanó Nemes fejelt nem sokkal mellé, majd Barta Dávid került gólhelyzetbe, Görög azonban bravúrral menteni tudott. Az 56. percben Fehér Imre küldött meg előre egy hajszálpontos indítást, a címzett, Kállai István megcsinált három cselt, ám gól helyett az ötösről kis híján kettétörte a keresztlécet. Három perc múlva a kaputól balra, 25 méterről szabadrúgáshoz jutott a Fülöpke. Kürtösi Szabolcs állt a labda mögé és elegánsan a rövid fölső sarokba tekert, 4-1. Ezt követően nagy erőket mozgósított a Fülöpke annak érdekében, hogy tovább csökkentse a hátrányát, ugyanakkor a hazai kontrákban továbbra is megvolt a veszély, igaz, ritkultak ezek a kísérletek. A 78. percben egy középre lőtt labdát követően Fehér lőtt 15 méterről nem sokkal a bal alsó sarok mellé. Három percre rá egy jó beadást követően Vakulya Gergely fejelt a jobb alsó sarok irányába, néhány centimétert tévedett. A 82. percben egy hazai támadás végén Gémes Vencel sérüléssel záruló esését követően alaposan felpaprikázódtak a kedélyek az eddig rendkívül sportszerű mérkőzésen, a hazaiak azért mérgelődtek, mert Gémes Vencel szerencsétlen esését követően a vendégek továbbvitték a labdát, a fülöpjakabiak pedig azt reklamálták, hogy Ballai István sárga lappal megúszott egy szándékosnak tűnő szabálytalanságot. Paprikás lett és az is maradt a hangulat, az Alpár tíz emberrel folytatta a játékot, újabb gól azonban már nem esett, így az ellentétes félidők meccsét megérdemelten nyerte a helyzeteit kiváló arányban értékesítő hazai csapat. A Fülöpkét dicséri, hogy 0-4-es félidő után is mindent beleadtak a második játékrészben, az ő fölényük azonban meddő maradt.

A Fülöpjakab csapata
Fotó: Vincze Miklós

Ha valaki arra a felvetésre keresne bizonyítékot, hogy igenis lehet érdekes egy olyan 4-1-re végződő mérkőzés, amelyen egy félidő után a hazai csapat már 4-0-ra vezet, ennél a találkozónál keresve sem találhatott volna jobb példát a bizonyításra.

Fábián Róbert, a Tiszaalpár csapatvezetője: – Érdekes mérkőzés volt, ellentétes félidőkkel. Véleményem szerint az első félidőben azért látszott, hogy melyik a jobb csapat. Akkor azt játszottuk, amit tudunk, amit szeretünk. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy egy kicsit bent ragadtunk az öltözőben. Illetve pontosítanék, nem bent ragadtunk, mert az első két ziccer a második félidő elején is a miénk volt, inkább magunkra húztuk az ellenfelet. Az ellenfél nagyon akart dacára annak, hogy 4-0-ás hátrányban volt. Egyébként minden tiszteltem a Fülöpjakabé, hogy 4-0-ás hátrány ellenére mindent elkövettek a gólok szerzése érdekében. A három pontnak örülünk, de be kell látnunk, hogy fizikailag még nem tartunk ott, ahol kellene. Hiába, hogy ez csak a vármegyei harmadosztály, attól függetlenül azért fizikálisan ott kell lenni ahhoz, hogy végig tudjunk hajtani kilencven percet. Összességében az a véleményem, hogy a jobbik csapat nyert, de az is biztos, hogy a Fülöpjakabnak nem ott kellene állnia a tabellán, ahol most áll, mert agresszív, és technikai tudás tekintetében is egy jó csapat, a középmezőnyben lenne a helye. Sok sikert kívánok nekik is.

Szabó Pál, a Fülöpjakab csapatvezetője: – Kár, hogy csak egy félidőt tudunk focizni, ez most ezúttal a második volt. Ha ezen nem változtatunk, és ennyi pontatlansággal, ennyire figyelmetlenül játszunk egy félidőn át, annak ez lesz az eredménye. Sokkal nagyobb fegyelemre, sokkal nagyobb pontosságra és koncentrációra van szükség ahhoz, hogy pontokat tudjunk szerezni.

Tiszaalpári SE-Fülöpjakab SE 4-1 (4-0)

Tiszaalpár, vezette: Ámán András (Bábel Gréta, Végh Ferenc)

Tiszaalpár: Túri – Farkas, Jámbor K., Jámbor Gy., Balla, Hekkel, Ajtai (Barta 46.), Dorsch, Nemes, Gémes, Bársony. Csapatvezető: Fábián Róbert.

Fülöpjakab: Görög – Vostyár (Szél 46.), Román (Vizi 81.), Kovács G., Bódi (Giljon 46.), Vakulya, Budzer-Lantos, Kállai, Oroszi (Fehér 46.), Korpácsi (Zsiga 46.), Kürtösi. Csapatvezető: Bakró Tibor, Szabó Pál.

Gól: Nemes a 23., Dorsch a 30., Ajtai a 33., 42. illetve Kürtösi a 60. percben.

Sárga lap: Balla 83. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában