Tök jó délután

2 órája

Tököt faragtak a hétvégén a szabadszállásiak – galériával

Nagy sikerrel zárult a Tök jó! délután a szabadszállási József Attila Közösségi házban. A szervezők faragni való tökkel, sült tökkel és finom forró teával várták a vendégeket.

Gulyás Sándor

faragás az egyik legnépszerűbb tökdíszítési forma, amit a szabadszállásiak is kipróbálhattak a hétvégén. A rendezvényre több mint száz gyermek és felnőtt látogatott el, hogy számot adjanak ügyességükről és tudásukról. Emellett volt még arcfestés, de gesztenyéből és sóliszt gyurmából is alkothattak a résztvevők.

Tök jó délután, Szabadszálás, tökfaragás
Száznál is többen faragtak tököt Szabadszálláson a Tök jó délutánon
Fotó: József Attila Közösségi Ház

A rendezvényt tökös süteménysütő verseny színesítette. A finomságokat szakértő zsűri bírálta el. Bognárné Gajár Katalin, Janovicsné Paál Ilona és Szabó Mária  egyöntetű véleménye szerint a legjobbnak Seresné Horváth Kitti Őszi harmónia mousse tortája bizonyult, a második helyen Sándor Judit (Sütőtökös muffin), míg a harmadikon Kékes-Szabó Ferencné (Tökös sütemény) végzett. A finomságokat az eredményhirdetést követően bárki megkóstolhatta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában