Labdarúgás

2 órája

A Szabadszállás VSE győzött a Városföld vendégeként

A hat forduló után a 11. helyen álló Városföld a 6. helyen tanyázó Szabadszállás VSE-t fogadta a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában. A mérkőzést biztosan nyerte a sok helyzetet kidolgozó vendégcsapat.

Vincze Miklós

Meglehetősen rövid volt a hazai kispad, több alapember is sérülés miatt hiányzott. A vendégek öt cserével, és nem utolsósorban szurkolók által kísérve érkeztek Városföldre, ahol pokolian nehéz talaj fogadta a csapatokat. A 2. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda, a kaputól 25 méterre. Kiss Szabolcs tekerte kapura a labdát, a vendégek portása, Jójárt Ádám lábbal mentett. A 8. percben Földes Lóránt ívelt előre a hazai kapu előterébe, Sipos Márk ugrott a legmagasabbra, fejese a léc alá tartott, Papp Zoltán nagyot védett. Egy perc múlva azonban már tehetetlen volt, amikor Erdősi Attila bal oldali szögletét követően Sipos csúsztatott a bal alsó sarokba, 0–1. A 11. percben Földes tekert előre a játékszert Sipos felé. Hosszúnak tűnt a labda, de Sipos befutotta, sikerült neki beleszúrnia, ám Papp gyors vetődéssel mentett. Egy perc múlva újra Erdősi ívelt be szögletet újra balról, és ezúttal is Sipos csúsztatott, ezúttal is a bal alsó sarokba, 0–2. Úgy festett, hogy a hazai csapat nem találja a ritmust, és ennek akár kiütés is lehet a vége már az első játékrészben is akár, a második bekapott gólt követően azonban összekapta magát a Városföld, és egyenrangú küzdelem bontakozott ki a pályán. Szépíthettek volna is a hazaiak, egy vendégvédő igen nagyvonalúan kezelte le a labdát, Kiss Szabolcs ellopta, balról, tíz méterről próbált a hosszú sarokba helyezni, de Jójárt nagyot védett. A 36. percben Kovács Péter ívelhetett előre balról, az oldalvonal mellől egy szabadrúgást, a kapu előterében Földes ugrott a legmagasabbra, és a kapu bal alsó sarkába csúsztatott, 0–3. Veszélyesen, sokat támadott a Szállás, a hazai csapat pedig becsülettel küzdött.

Városföldi SE, Szabadszállás VSE, labdarúgás
A Szabadszállás Városföldön győztes csapata
Fotó: Vincze Miklós

A második játékrész 7. percében aztán eldőlt a mérkőzés. Erdősi tekert be a jobb oldalról, és ki más, mint Sipos csúsztatott a hosszú sarokba, 0–4. Az 58. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda, Kiss Szabolcs durrantott mellé. Egy percre rá Jaskó János adott be balról, Madár Áron mellel vette át a labdát olyan remekül, hogy a labdalevétellel már helyzetbe is került, ám a kaput már nem találta el. A két hazai ziccer körítéseként a vendégek nagyjából ötpercenként vezettek életveszélyes kontrákat. Egy ilyen végén a 62. percben Bem Zoltán indult meg a bal oldalon, egy csellel lerázta védőjét, és tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0–5. A 71. percben Sipos kivételesen nem befejező helyzetben volt, hanem a jobb oldalról passzolt pontosan középre, Bem egy lövőcselt mímelve elküldte a védőjét, és középről, nyolc méterről, ballal, laposan a kapu jobb oldalába lőtt, 0–6. A 75. percben Madár tekert jobbról középre, a labda ziccerben találta Gyarmati Károlyt, ám ő a jobb alsó sarok mellé pörgetett. A 79. percben a sokat dolgozó hazai Fekete László óriási szólót vágott ki a saját térfeléről indulva, már a vendég 16-os sarkán kényszerítőzött egy társsal, a visszakapott labdával befordult volna a kapu irányába, amikor egy vendégvédő buktatta, 11-es. A sértett állt a labda mögé, ám a léc fölé durrantott. A vendégek kontrájából újabb Sipos-ziccer alakult ki, ám ezúttal kimaradt. Sok hiányérzete ugyanakkor emiatt már nem lehetett a Szabadszállásnak, amely fölényesen nyerte meg a mérkőzést a végig becsülettel küzdő Városföld vendégeként.

Városföldi SE, Szabadszállás VSE, labdarúgás
A Városföld csapata
Fotó: Vincze Miklós

Sárosi Imre: – A csapat hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, azt leszámítva, hogy az első négy gólt, akárcsak eddig a gólok többségét, ezúttal is pontrúgásból kaptuk. Valamiért ezeket nem tudjuk levédekezni. Nem mentség, de nagyon sok a hiányzónk. Örültünk, hogy egyáltalán ki tudtunk állni, ahogy most annak is, hogy becsülettel végig tudtuk játszani a mérkőzést. Kevés volt a cserénk, így frissíteni sem tudtunk, nagyon elfáradtunk a végére. Ugyanakkor ha csak a legnagyobb helyzeteinket kihasználtuk volna, akkor lehetett volna szorosabb az eredmény. Gratulálok a Szabadszállásnak.

Kalmár Roland, a Szabadszállás csapatvezetője: – Elindult Szabadszálláson elsősorban egy közösségépítés, és mivel sikerült ezt a közösséget összekovácsolnunk, a nyáron össze tudtunk hozni egy normális fölkészülést. Ennek az eredménye most már a játékunkon is meglátszik. Gratulálok az egész csapatomnak, nem csak a győzelemhez, hanem a hozzáálláshoz és az akaráshoz is, és ahhoz, hogy tudunk igazi csapatként együtt dolgozni, együttműködni. Mert ez a mi nagy erényünk. Sok helyzet kimaradt ma is, tehát van hova fejlődnünk még, de örülök, hogy igazi csapatként funkcionáltunk. Szerencsére nem csak a felnőtt csapattal lehetünk elégedettek, hanem infrastruktúra tekintetében is fejlődik Szabadszállás. Két hét múlva adjuk át az új műfüves pályánkat, és rengeteg utánpótlás játékost is foglalkoztatunk. Elindult tehát egy olyan folyamat, amelyet szeretnénk minél eredményesebben folytatni.

Városföldi SE–Szabadszállás VSE 0–6 (0–3)

Városföld, vezette: Horváth Zoltán (Braun Márk, Braun-Áman Réka)

Városföld: Papp – Sárosi, Csordás, Horváth K., Fekete, Jaskó, Czagány, Kiss Sz. (Ujvári 73.), Gyarmati, Madár, Bíró.

Szabadszállás VSE: Jójárt (Molnár 76.) - Kovács L., Erdősi, Princz, Ájpli (Garai 70.), Kovács P. (Fábián 70.), Bálint, Palotay (Szombati 54.), Bem, Földes (Tóth A. 76.), Sipos. Csapatvezető: Kalmár Roland.

Gól: Sipos a 9., a 13., az 52., Földes a 36., Ben a 62., a 72. percben.

Sárga lap: Ájpli 58., Erdősi 88. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában