Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 5.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Ötvenhárom éve van a pályán, a mai napig aktív dr. Móri Antal adjunktus. A szabadszállási szülész-nőgyógyász több évtizedes gyógyító tevékenységét díszpolgári címmel ismerte el a város.

szüreti felvonulás, hírösszefoglaló, legfontosabb cikk
Több százan vettek részt a lakiteleki szüreti felvonuláson
Fotó: Szentirmay Tamás

Minden évben október első szombatján rendezi meg a lakiteleki Szivárvány Óvoda a szüreti felvonulását és a jótékonysági bálját. Ezúttal is több százan vettek részt az eseményen.

Több új otthon – összesen 402 – épült Bács-Kiskunban az év első felében, mint tavaly június 30-ig. Ez a szám 64 százalékkal több, mint a tavalyi hasonló időszakban volt. Több új lakás készült el nálunk, mint Zala, Vas, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékben összesen.

Ha csak egy napra is, minden évben felvidítja a szépkorúakat az idősek napi gála, hiszen ilyenkor őket ünneplik, egyedül ők állnak a történések középpontjában. Idén sem volt ez másként, pénteken a városi önkormányzat, a közművelődési központ és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szervezésében a Kalocsai Színház adott otthont a bensőséges hangulatú, a generációk szívmelengető találkozásával egybekötött ünnepségnek.

Péntek este kezdődött meg Csengődön a falunapok programsorozat. Délelőtt 9-kor az iskolában tanterem avató ünnepséget tartottak, majd este a művelődési házban Pivarcsi Csaba polgármester megnyitotta a rendezvényt.

Az új szőlőfajták bevezetése részben válasz a klímaváltozásra, vallja Galántai Norbert soltvadkerti borász. A mediterrán időjárás terjedését nem lehet megakadályozni, ugyanakkor alkalmazkodni lehet, sőt, kötelező is a változásokhoz.

A Mercedes Kosárlabda Akadémia Facebook-oldala szombaton nagy veszteségről számolt be. Október 4-én elhunyt Kégel Tamás kosárlabda edző, aki Kecskemét sportéletének egyik legnagyobb alakja volt.

Szombaton óriási sikert aratott a Csináljunk egy állati jó napot! című program a kecskeméti Kertvárosi Általános Iskolában. A hagyományos családi nap témája idén az állatok világnapja volt, annak jegyében zajlottak a feladatok.

Október 10-én reggel Sebestyén Balázsék Kecskemétre, a Kossuth térre érkeznek. Akinek kedve van, legyen személyesen is részese az Erős Pista Fesztnek Balázsékkal!

A tűzszerészek szombaton megkezdték az egytonnás amerikai légibomba hatástalanítását a főváros IX. kerületében – írja az MTI az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztjének tájékoztatása alapján.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában