Labdarúgás

2 órája

A KTE pont nélkül maradt a Nyíregyháza ellen – frissítve

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Nyíregyháza volt a Kecskemét ellenfele a Széktói Stadionban. A jó hazai kezdést Kovácsréti bombája hűtötte le, s mivel a folytatásban nem sikerült a kapuba találnia a KTE játékosainak, az előnyét növelni tudó Nyíregyháza elvitte a pontokat.

Nyitray András

Nagy KTE rohammal indult a meccs, az első percben már Katona Bálint lövését blokkolták, majd nem sokkal ezután Tóth ejtett ki egy beadást, amit aztán valahogy vetődve menteni tudott Katona Levente elől. Az 5. percben Bocskay vállalkozott ballal átlövésre, ami a jobb felső felett szállt el. A 17. percben megint Bocskay próbálkozott, ezúttal egy szabadrúgást tűzött rá távolról, mely a jobb felső mellett ment el. Egy perccel később lőtt kapura először a Nyíregyháza, éles szögből Babic tűzte rá, Varga viszont a helyén volt. A 22. percben újabb hazai szabadrúgást jegyezhettünk fel, Nagy a rövidet próbálta bevenni, de nem talált kaput. A 27. percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat, egy szöglet után jó 30 méterre került a labda a kecskeméti kaputól, de Kovácsrétit ez nem zavarta, egy átvétel után kipókhálózta a bal felsőt (0-1). Nagy lehetőség adódott ezután itt is, ott is, előbb Babic csúsztatott, de Varga védett, majd a másik oldalon Lukács fordult le védőjéről, éles szögből viszont ziccerben a kapusba lőtt. Szünet előtt meg is duplázta előnyét az újonc, a 43. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgással Nagy Barnabást indították el a bal oldalon, beadására Navratil érkezett középen (0-2).

KTE, Nyíregyháza, labdarúgás, NB I.
A KTE pont nélkül maradt 
Fotó: Réti Attila / KTE 

Szünetben Szabó István kettőt is cserélt, érkezett Szabó Alex és Tófol Montiel. A második félidő hazai lövésekkel indult, Zeke és Montiel is távolról próbálkozott, előbbit Tóth fogta, utóbbi egy védőn megpattanva ment fölé. Masszív hazai labdabirtoklási fölény jellemezte a félidőt, a vendégek kontrákra rendezkedtek be. A nyíregyházi védelem stabilan állt a lábán, több lövést is blokkoltak, amikor ez nem jött össze, akkor a lövés nem talált kaput, jellemzően távolról. Nikitscher lövése még veszélytelen volt, de aztán a 69. percben Katona Bálint már komoly munka elé állította Tóthot, akinek fölé kellett ütnie átlövését. A hajrában is adódtak még kecskeméti sanszok, de ezen a napon egyszerűen semmi sem akart összejönni: a 78. percben Nagy lövése ment el kevéssel a jobb felső mellett, majd Katona Bálint ígéretes lövése is levágódott a védőről. A hajrában Pálinkás előtt adódott még egy helyzet, de ebből sem született gól. A Nyíregyháza szervezetten kivédekezte a második félidőt, így elvitte a pontokat.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Az első húsz percben rendkívül jól játszott a csapatom, sorra rúgtuk a szögleteket, a gólvonalról tisztázott az ellenfél. Emellett sok nagyszerű támadást vezettünk, a játékfelépítésünk is működött. Ezután egy rossz mentés után kaptuk egy olyan gólt, amit ritkán látni. A másodiknál olyan szituációból kaptuk a gólt, amit a héten hangsúlyoztunk, tudtuk, hogy ez benne van a Nyíregyháza játékában, mégis elcsúszott a védekezésünk. Még a szünetben is azt mondtam, hogy folytassuk, juttassuk a labdát a védelem mögé beadásokkal is. Ebben van komoly hiányérzetem, mert rengeteg pontrúgásunk volt, de ezeket rendre kifejelték, a tizenhatoson belülre jutva pedig nem hoztunk megfelelő döntéseket. A legtöbb tennivalónk itt van, hogy a támadások előkészítésében és befejezésében javuljunk, mert ma ez döntött. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbáltunk lőni, akár távolról is, de kell a finesz, a pontosság, hogy gólokat tudjunk lőni. Nem hitehagyott a csapatom, a játékosok akarnak és próbálnak futballozni, de ahogy mondtam, a támadóharmadban hiányérzetem van.

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Nehezen lendültünk bele a játékba, lassabb tempóban kezdtünk, a mérkőzés eleje nem is tetszett. Szépen fokozatosan vettük át a játék irányítását ezután, volt két villanásunk, amiből gólokat szereztünk. Ez döntőnek bizonyult. Kontroll alatt tartottuk ezután is a meccset, annak külön örülök, hogy akik helyettesítették a sérülteket, jól szálltak ma be. Stabilak voltunk hátul, rengeteg beadást és szögletet hárítottunk, amivel korábban sok gondunk volt. Ez most jól működött, nagyon jó volt a csapatmunka. Kecskeméten nem sok csapat szokott nyerni, nekünk ez most kapott gól nélkül sikerült, ami fontos volt számunkra. Szerettünk volna a Kecskemét előtt maradni, ami sikerült, így optimistán várhatjuk a Diósgyőr elleni rangadót.

Kecskeméti TE – Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-2)

Kecskemét, 1413 néző. V: Derdák (Huszár, Berényi)

KTE: Tóth B. – Gengeliczki, Alaxai, Keresztes – Navratil, Keita, Toma (Pinte 74.), Nagy B. – Kovácsréti, Babic (Ramos 62.), Nagy D. Vezetőedző: Tímár Krisztián

KTE: Varga B. – Nagy K., Rjaskó (Szabó A. 46.), Belényesi, Katona L., Zeke – Nikitscher, Bocskay (Vágó 77.), Vattay (Montiel 46.), Katona B. – Lukács (Pálinkás 77.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Kovácsréti (27.), Navratil (43.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában