Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 28.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A szív- és érrendszeri betegségekről, azok tüneteiről, kockázatairól szólt dr. Nagy András, a Bács-kiskun Vármegyei Oktatkórház I. Belgyógyógyászat kardiológia osztályának osztályvezető főorvosa, a Szívbetegekért Alapítvány kuratórium elnöke a Rádió 1 Gong Téma műsorában. A téma aktualitását adta: vasárnap délután tartják meg Kecskeméten a Szívünk Napja rendezvényt.

DSC_8391
Mezgé Pikniket szerveztek Kiskunfélegyházán
Fotó: Vajda Piroska

Eloltották a lángokat Soltvadkert külterületén, ahol még csütörtökön nagy mennyiségű zöldhulladék gyulladt ki.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Nyíregyháza volt a Kecskemét ellenfele a Széktói Stadionban. A jó hazai kezdést Kovácsréti bombája hűtötte le, s mivel a folytatásban nem sikerült a kapuba találnia a KTE játékosainak, az előnyét növelni tudó Nyíregyháza elvitte a pontokat.

A mezőgazdasági szakmák népszerűsítése céljával tíz éve hívták életre a Mezgé Pikniket. A Kiskunfélegyházi Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakközépiskola családi napja mára már nem csak a félegyháziakat, de a környékbelieket is az iskola Csongrádi úti tangazdaságába csábítja. A látogatók soha nem csalódnak, hiszen a programok változatosak és évről-évre megújulnak.

Huszonhetedik alkalommal rendezte meg hagyományos Mihály-napi vásárát a kecskeméti Ferenczy Ida Óvoda Hosszú Utcai Óvodájában szombaton.

Ezen a héten rendezik meg az Európai Sporthetet, amelynek keretein belül nagyszabású sportnapot tartottak a kecskeméti Atlétikai Centrumban. 18 aktív pont közül választhatták ki a résztvevők, hogy mit sportoljanak, és köztük értékes nyereményeket sorsoltak ki az esemény végén. A rendezvény fénypontjaként három olimpikonnal is találkozhattak a jelenlévők.

A helyiek összefogásának köszönhetően újulnak meg az egykori szőlőhegyek harangjai, haranglábai Fülöpjakabon. Pénteken a második felújított és villamosított harangláb ünnepélyes szentelését tartották. A megújult Jakabi-hegyi harangot dr. Juhos Imre plébános szentelte meg. Az esemény a helyi Őszidő Nyugdíjas Klub műsora tette még ünnepélyesebbé.

A kiskunfélegyházi Constantinum két végzős, technikumi osztályának diákjai kapták meg a felnőtté válás jelképes kék szalagját a pénteken megrendezett szalagavató ünnepségen. Az iskola sportcsarnokában tartott eseményen elsőként Mindák József igazgató köszöntötte a diákokat és a megjelent vendégeket.

Látványban gazdag, izgalmas estét kínált péntek este a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium. A nagy múltú intézmény tizedik, jubileumi alkalommal vett részt az Európai Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában