Kiskunfélegyháza

2 órája

Az eső ellenére is százak látogattak ki a Mezgé Piknikre – galériával

A mezőgazdasági szakmák népszerűsítése céljával tíz éve hívták életre a Mezgé Pikniket. A Kiskunfélegyházi Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakközépiskola családi napja mára már nem csak a félegyháziakat, de a környékbelieket is az iskola Csongrádi úti tangazdaságába csábítja. A látogatók soha nem csalódnak, hiszen a programok változatosak és évről-évre megújulnak.

Vajda Piroska

A Mezgé Piknik idén égi áldást is kapott, hiszen 11 óra körül szakadni kezdett az eső, de a legkitartóbb vendégek nem ijedtek meg, behúzódtak inkább az istállóba, ahol igazi gyermekparadicsomot alakítottak ki a szervezők. Az állatsimogatóban nyulat, bárányt, baromfit, hörcsögöt és lovakat simogathattak a gyerekek. Az ideiglenesen kialakított játszótéren pedig többféle ügyességi játékot is kipróbálhattak és az istálló meszelt falaira is rajzolhattak. A látogatók megcsodálhatták a gyermekrajzokból rendezett istállókiállítást is. 

Mezgé Piknik, program, Kskunfélegyháza
A Mezgé Piknik nem veszített a népszerűségéből
Fotó: Vajda Piroska

Finom falatokból sem volt hiány, hiszen idén is több bográcsban rotyogott a mezgés marhapörkölt. Mindezek mellett a húsipari tanüzem termékeiből, és kézműves élelmiszerekből is válogathattak az éhes látogatók. Idén sem maradt el a már hagyományos traktoros felvonulás és verseny, a kutyaszépségverseny, a magyar kutyafajták bemutatója és a gyermeklovagoltatás. Autós-motoros szimulátorok, kézműves foglalkozások is várták a gyerekeket. 

A Mezgé Piknik népszerűségének titkát egy kisfiú fogalmazta meg az állatsimogatóban. Egy másik kisfiúval beszélgetve azt mondta, azért szeret a tangazdaságba kijárni, mert itt olyan mint a nagymamánál. Itt vannak állatok, amiket meg lehet etetni és simogatni, itt lehet a szabadban futkározni, lehet lovagolni, be lehet ülni a traktorba és lehet finomakat enni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában