Kézilabda

Tegnap, 12:39

A kézilabda NB II. vármegyei derbivel folytatódik

Az NB II-es bajnokságok hétvégén a második fordulóval folytatódnak, ezúttal is hat Bács-Kiskun vármegyei klub részvételével. A második forduló pikantériáját az adja, hogy máris rendeznek egy helyi kötődésű rangadót, ami igazi csemege lesz a kézilabda szerelmeseinek.

Nyitray András

Az NB II-es férfi kézilabda ligában a G csoport a legizgalmasabb, hiszen itt három vármegyei klub is szerepel. Az első körben a Mizse KC simán legyőzte a Kunszentmártont (41–33), míg a Kecskemét egy góllal bizonyult jobbnak a PLER U21-nél (25–24),a Kiskunmajsa pedig egyetlen találattal maradt alul az Üllővel szemben (24–25).

kézilabda, Mizse KC,
A Mizse KC Kiskunmajsán folytatja a kézilabda NB II-ben
Fotó: Bús Csaba

A második fordulóban rögtön jön is az első vármegyei rangadó, az újonc Kiskunmajsa a Mizse KC-t fogadja majd péntek este 19 órás kezdéssel. A mérkőzés esélyese inkább a vendég együttes, de a Kiskunmajsa hazai pályán bárkinek a dolgát meg tudja nehezíteni.  A Kecskemét ugyancsak pénteken 19 órakor lép pályára, a Kunszentmárton vendégeként szállnak harcba az újabb pontokért a hírös városiak.

A F-csoportban a Kalocsai KC is kitűnően kezdte az idényt, hiszen Szvétek Balázs tanítványai 37–23-ra győzték le hazai pályán a Szigetszentmiklós II-t, a folytatásban Dunaharasztiban próbál szerencsét a KKC. A DMTK ugyancsak nyert az első körben, így nem lesz egyszerű feladata a kalocsaiaknak a vasárnap 18 órakor kezdődő összecsapáson.

A női ligában a Bácsalmás és a Kecskeméti NKSE a G-csoportban szerepel. Jól indult mindkét gárda számára a bajnoki idény, hiszen a kecskemétiek azonnal megnyertek egy rangadót. A KNKSE ellenfele a Vecsés volt hazai pályán, s végül 28–26-os hazai diadal született. A hírös városiakra két idegenbeli bajnoki vár most egymás után, az elsőt vasárnap, némileg szokatlan és korai időpontban, 10 órás kezdéssel a Malév SC otthonában vívják Bíró-Kisjuhász Petra játékosai.

A Bácsalmási PVSE is rendkívül kiélezett hazai bajnokival kezdte meg szereplését, az ellenfél az Alsónémedi volt a nyitányon. Dankó Ervin csapata hullámzó meccset játszott, melyet végül 31–30-ra tudott megnyerni. A második körben a Bácsalmás is utazik, a PVSE vasárnap 18 órás kezdéssel a Gyáli BKSE vendége lesz, mely az első körben a Rákosmentétől kikapott saját pályáján.

Hamarosan a vármegyei I. osztályú kézilabda bajnokság is

Az NB II. után hamarosan a Bács-Kiskun vármegyei I. osztály küzdelmei is elindulnak, kialakult a a mezőny a nőknél és a férfiaknál is. A férfiaknál hat csapat (Gézengúz, KESE-NJE, Kiskőrös, Kiskunhalas, Soltvadkerti TE, Tiszakécske), a nőknél Tolnával közösen, két csoportban 12 együttes alkotja a mezőnyt, területi elvek szerint felosztva. A bajnokságok október elején rajtolnak el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában