Bűnügy

9 órája

Rokkant, idős asszonyt fosztott ki egy sükösdi fiú

A négytagú banda boltból lopott, fizetés nélkül tankolt, elkötött egy motort, egyikük pedig egy idős asszonyt is kifosztott. Ügyükben vádemelésre kerülhet sor.

Baon.hu

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vádelemelést javasolnak négy ember ellen, akik június első napjaiban több bűncselekményt követtek el a városban. A gyanú szerint június 3-án délelőtt egy sükösdi fiú Kiskunhalason megszólított egy rokkantkocsival közlekedő 70 éves asszonyt, és útba igazítást kért tőle azért, hogy elterelje a figyelmét. Amikor az idős nő segíteni próbált, a fiatal felkapta az asszony táskáját és elszaladt – írja a police.hu.

lopás, kifosztás, bűnügy
Rokkant, idős asszonyt fosztott ki egy sükösdi fiú
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az alig 18 éves férfinek nem ez volt az egyetlen bűncselekménye. Előző napon, kora este egy áruházból a testvére közreműködésével egy elektronikai cikket akart elvinni, ám a biztonsági szolgálat munkatársa tetten érte és feltartóztatta a tolvajokat. Néhány órával később, egy 25 éves barátja segítségével meglovasított egy kiskunhalasi utcából egy lezárt robogót, amit egy kiskunhalasi ismerősüknél dugtak el. A rendőrök megkezdték a tolvajok felkutatását, aminek köszönhetően az ellopott jármű előkerült, vele együtt pedig a gyanúsítottakat is elfogták. A fiatal ugyanezen a napon még meglátogatott egy töltőállomást, ahol tankolást követően „elfelejtett” fizetni.

A 18 éves bűnelkövetőt – aki jelenleg letartóztatásban van – a nyomozók kifosztás bűntettével és három lopással gyanúsítják. A motor elrejtésében közreműködő férfinek pénzmosás bűntette miatt kell felelnie. További társaik egy-egy lopásban vettek részt.

A kiskunhalasi rendőrök az ügyek vizsgálatát befejezték. Az elkövetők ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában