Duna

9 órája

Akasztóról is mentek zsákokat tölteni az árvíz miatt

Akasztóról is mentek segíteni a gátra szerdán reggel. Mint arról több cikkben is beszámoltunk, óriási árvíz ellen kell védekeznie a Duna mentén élőknek ezekben a napokban.

Barta Zsolt

A katasztrófavédelem, a honvédség munkatársain kívül polgárok ezrei erősítik ezekben az órákban is a gátakat. Nagyon sok olyan önkéntes is segít a homokzsákok töltésében és elhelyezésében, akik nem a parti településeken élnek. 

árvíz, árhullám, önkéntes
Fehér Béla, Tóth Róbert, Nagy Ferenc, Gubán Gyula és Varga Albert lapátolták tele a zsákokat az árvíz elleni védekezéshez
Forrás: Beküldött fotó

Akasztóról szerdán öt ember dolgozott a zsákok megtöltésén a hartai partszakaszon az árhullám elleni védekezésben. Kecelről is érkezett egy autónyi csapat. Akasztóról Fehér Béla, Tóth Róbert, Nagy Ferenc, Gubán Gyula és Varga Albert lapátolták tele a árvízi homokzsákokat másokkal együtt a folyam partján. Hírportálunk kérdésére Gubán Gyula, aki Akasztó hegyközségi elnöke elmondta, hogy Hartával a településének szoros a kapcsolata. Nagyon sokan nősültek oda, maguk gyakran látogatnak egymás rendezvényeire. Így az akasztóiak ott vannak a hartai kolbásztöltő fesztiválon, és a halászléfőző ünnepen is. A hartaiak az akasztói kései szüreten vagy a borversenyen is részt vesznek. 

– Nem csak akkor kell a kapcsolatokat ápolni, amikor ünnep vagy mulatság van, hanem akkor is, amikor a szomszédban baj van. A mostani helyzet ilyen. A csapatunk szerdán dolgozott, amennyiben sürgős igény lesz rá, akkor újból kocsiba ülünk, hogy segítsünk – mondta Gubán Gyula.


 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában