KESI

2 órája

Több mint 1200 sportolóval indította el 16. szezonját a Kecskeméti Sportiskola – galériával, videóval

Szombaton tartották a Kecskeméti Sportiskola 16. szezonjának évnyitóját. A 13 szakosztályban sportoló növendékek és a szüleik megtöltötték a Messzi István Sportcsarnok fő lelátóját. A rendezvényen díjazták az előző idény legjobb sportolóit.

Vizi Zalán

Nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt években a Kecskeméti Sportiskola. A 2008-as megalakuláskor 7 sportággal indultak, most már 13 sportágból választhatnak a kecskeméti fiatalok. A legfiatalabb szakosztály a tájfutás, amely idén csatlakozott a KESI-hez.

Kecskeméti Sportiskola, díjak, tanulók
Több mint 1200 sportolóval indította el 16. szezonját a Kecskeméti Sportiskola
Fotó: Bús Csaba

Összesen 82 szakember dolgozik 91 sportolói csoportban azért, hogy a fiatal sportolópalánták minél jobb eredményeket érjenek el. És ezek az eredmények nem is maradtak el az előző, 2023/24-es szezonban, ugyanis a kecskemétiek 78 dobogós helyezést értek el, és 28 utánpótlás és felnőtt bajnoki címet ünnepelhettek. Az utánpótlásnevelés sikerességének egyik legfontosabb fokmérője az, hogy egy szervezet hány sportolót ad a nemzeti csapatokba és a felnőtt bajnokságokba. A KESI ebben is jeleskedett, az utánpótlás válogatottakban és a felnőtt színtéren 55-55 KESI-s sportoló mutatkozhatott be.

A Kecskeméti Sportiskola több mint 200 növendékkel bővült

Az évnyitó elején Fritz Ágnes külön köszöntötte azon sportolókat, akik most léptek be a KESI kötelékébe. A szervezet 210 növendékkel bővül, így 1200-nál is többen sportolnak a sportiskolában. A Kecskeméti Sportiskola szakmai vezetője elmondta, a feltételek biztosítása nagyon fontos. – A kevesebb beruházási és fejlesztési pályázatok ellenére megtaláltuk a lehetőségeket kisebb fejlesztések végrehajtására, ennek köszönhetően a Vásárhelyi Pál és az Arany János Általános Iskola tornatermének felújításával és az asztaliteniszezők termének klimatizálásával segítettük a kecskeméti sportolókat – mondta Fritz Ágnes, majd kiemelte a tanulás fontosságát is, és olyan párizsi olimpikonokat említett példaként, akik az iskolapadban is jeleskednek.

Sportnappal készülnek

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Ivkovicné Béres Tímea külön köszönetét fejezte ki a szülőknek, akik támogatása nélkül a sportolók nem lehetnének itt. Az ügyvezető beszélt a Sportoló Nemzet Programról is és ingyenes regisztrációra buzdította a jelenlévőket. – Tartozzunk a nagy országos sportközösséghez, mutassuk meg, hogy Kecskemét sportoló város – mondta Ivkovicné Béres Tímea, majd hozzátette, hogy a jövő heti Európai Sporthét keretein belül szeptember 27-én nagy sportnappal készülnek az Atlétikai Centrumban.

A sportolás egy olyan életforma, amely mindenre megtanít. Általa elérhető az egészség, a boldogság és a siker is

 – zárta gondolatait a szervezet ügyvezetője.

Kimagasló sportolók

Az évnyitó a vízilabdázók bemutatójával, illetve Deák Zalán beszédével folytatódott. Zalán az egyik legnagyobb KESI-s sikert érte el az előző szezonban azzal, hogy a 100 méteres síkfutás felnőtt magyar bajnoka lett. Ezzel nemcsak az ország legfiatalabb aranyérmese lett ebben a kategóriában, de Kecskemét történetének első bajnoka 100 méteren! Deák Zalán köszönetet mondott a Kecskeméti Sportiskola vezetőinek, hogy „olimpiai szintű felkészülési lehetőségeket” biztosítottak számára, és büszkén mondta, hogy sportösztöndíjjal keresték meg az Egyesült Államokból.

Az évnyitón természetesen nem maradhatott el az Év Sportolóinak díjátadása sem, minden sportágból megválasztották a legjobb leány és fiú sportolót, illetve a sikeres edzőket is elismeréssel jutalmazták.

A Kecskeméti Sportiskola 2024/25-ös szezonját a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.-t tulajdonló Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzatának nevében Dr. Fekete Gábor képviselő nyitotta meg hivatalosan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában