Labdarúgás

2024.08.27. 11:15

Díjat kapott Hepp János, a Madaras elnöke

Kedden tartotta a Magyar Labdarúgó-szövetség Bács-Kiskun megyei igazgatósága az idénynyitó ligaértekezletet. Ezen az értekezleten negyedmagával kapta meg a Bács-Kiskun megye labdarúgásáért díjat Hepp János, a Madarasi SE elnöke. A másik három díjazott Bolvári Dávid, a Dusnok KSE elnöke, Faragó Gyula, a Lajosmizsei VLC szakmai igazgatója és Keresztesi Zoltán, a Kiskunfélegyháza támogatója.

Vincze Miklós

Hepp János munkásságát a helybélieknek bemutatni nem kell. A közel 2700 fős Madarason a 2010 előtti években jó darabig nem volt működő sportegyesület, focicsapat. A sportpálya körülményei inkább az előző évszázad derekát idézték, szó szerint pottyantós vécéből, másél öltözőből állt az infrastruktúra, traktor kemperrel kaszált játéktér állt rendelkezésre. A jelenlegi formájában működő Madarasi Sport Egyesület 14 évvel ezelőtt alakult újjá. Akkoriban több madarasi fiatal játszott a környező települések labdarúgó csapataiban, és Hepp János kezdeményezte, hogy hozzák haza a madarasi játékosokat és otthon alakítsak a számukra egy csapatot. Sikeres volt ez a felvetés, többen is támogatták az ötlet megvalósításában.

Madarasi SE, Hepp János, díj, labdarúgás
Fotó: Máté György / archív-felvétel

Az első évben, 2010-ben mindössze egy férfi felnőtt labdarúgócsapata volt Madarasnak a vármegyei harmadosztályban. A második évben a felnőtt csapat mellett serdülő csapatot is indítottak, majd 2012-ben beléptek a Bozsik-programba, akkorra már öt utánpótlás focicsapattal, közel száz fő igazolt sportolóval működött az egyedület. Ez a bázis 2017-ben kiegészült egy lány utánpótlás csapattal, amely öt éven át kiváló eredményekkel működött az I. osztályban. A Madaras felnőtt csapata évek óta dobogón vagy dobogó közeli helyen végez a vármegyei bajnokságban. Utánpótlás szinten az elmúlt évek során a csapatok több kupát, oklevelet és érmet szereztek a bajnokságokban, illetve hazai és nemzetközi tornákon is egyaránt. Azóta több, Madarason nevelkedett gyermek szerepel már NB-s szinten.

Az egyesület anyagi bázisát tekintve pályázatokból, TAO-forrásból és önkormányzati támogatásból működik. Hepp János elnöksége alatt megújult, bővült, energetikai felújításon esett át az öltöző épülete, megépült a műfüves pálya, korszerű kerítéssel vették körbe a sporttelepet, továbbá számos tárgyi eszköz, gép került az egyesület tulajdonába, főként TAO-s pályázatokból és az ahhoz szükséges önerőből.

– A visszajelzések alapján az infrastruktúrát, szakmai munkát, a szervezői képességet tekintve az egyesületünk magasabb szinten is megállná a helyét – jelentette ki Hepp Tamás, a felnőtt csapat szakvezetője. – Kiváló viszonyt ápolunk a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, a Vármegyei Igazgatósággal, számos akadémiával, kormányzati szervekkel és folyamatos pozitív visszajelzések jönnek a működésükről. Nagyszerű eredmények is visszaigazolják azt a tényt, hogy a sportolásba belefektetett anyagi és emberi erőforrások többszörösen megtérülnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában