Összefoglaló

2024.09.13. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 13.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Vendégrendezővel dolgozik együtt a Rábl Színpad és Zenei Közösség Társulata, az őszi évadban egy Molière-vígjátékot láthatunk tőlük. Dandin György, avagy a megcsúfolt férj című darabot viszik színre.

baleset,
Fotó: Pozsgai Ákos

A kalocsai nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 21 éves fiatalt, aki nagyobb mennyiségű hulladékot rakott ki egy földút mellé. Ügyében vádemelést javasolnak.

Egy rablópáros az M5-ös sztrádán rabolta ki apát és fiát, de a gyanú szerint a bűnlajstromuk itt még nem ér véget. Egyikük már rendőrkézen van.

A Kecskeméti Járási Ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki ATM-en keresztül egy hamis 20 ezer forintos bankjegyet akart befizetni a bankszámlájára.

Egy ismeretlen mentette meg a félegyházi Ábel család életét vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. A négytagú család, a szülők és két kisgyermek épp az igazak álmát aludta, amikor kigyulladt a tanyájuk. Az égő házat egy munkába igyekvő autós vette észre, aki azonnal a tanya felé kanyarodott. Dudált, kiabált a bent alvó családnak, hogy felébressze őket, közben pedig hívta a tűzoltókat. Megmenekülésük történetét az Ábel házaspár mesélte el hírportálunknak.

Nem adják fel a keresést, szombatra nagyszabású kutatóakciót szerveznek a kalocsai és a bátyai polgárőrök a néhány napja gyanús körülmények között eltűnt 29 éves Bódog Dániel megtalálására, ha addig nem kerül elő. A keresőcsoporthoz azok jelentkezését várják, akik bírják terepen a gyaloglást, vízi jártassággal rendelkeznek, pszichésen és fizikálisan felkészültek.

A kelme titkai című kiállítással hivatalosan is megnyílt a 25. Kiskunfélegyházi Libafesztivál. A Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett tárlaton Csordás Katalin, viseletkészítő népi iparművész, Szabó Árpád pliszírozó viseletkészítő, a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa és Rapavi Réka fotográfus alkotásai láthatók.

A víziszárnyas-ágazat szereplőinek tanácskozásával kezdődött pénteken a huszonötödik Kiskunfélegyházi Libafesztivál. A szakmai tanácskozást a hagyományoknak megfelelően a városháza dísztermében tartották, ahol az esemény házigazdája, Vajda Tamás, az Integrál Zrt. baromfifeldolgozó üzemének igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

Traktor és személykocsi ütközött össze Mélykút és Jánoshalma között.

Közmeghallgatást tartottak csütörtökön Kecskeméten, a városházán. A közmeghallgatáson a lakosok egyebek mellett a Homokbánya városrész kialakult közbiztonsági problémáit, zenei életműdíj létrehozásának igényét, a helyi turisztikai kínálat fejlesztésével kapcsolatos ötleteket, meglátásokat és a kerékpárutak fejlesztése iránti kérést vittek a polgármester elé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában