Esemény

Tegnap, 7:00

Az Alzheimer-világnapra készülnek Baján

Figyelemfelhívó szalagos sétával kezdődik szeptember 20-án, kedden délelőtt fél 10-kor az Alzheimer-világnapi rendezvény Baján.

Rab Rita

A menet a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény Telcs Ede utcai épülete elől indul és a Bácskai Kultúrpalotához érkezik 10 órakor, majd folytatva a sétát a Szentháromság tér megkerülésével visszatérnek a Kultúrpalota elé a szalagtűzéshez. 

Alzheimer-világnapi séta
Alzheimer-világnapi sétát tartottak az előző évben is 
Fotó: Márton Anna / archív-felvétel

Az Alzheimer-kór betegség szimbóluma a lila. E napon ilyen színű szalagokat tűznek fel magukra a résztvevők figyelemfelhívásként. Délután 4 órakor kendős ülőtánc-bemutató tartanak a Cédrus Intézmény idősek nappali ellátottjai részvételével, a bemutatót vezeti Büte Vidosa Dóra. Ezután szeniorörömtánc-bemutató lesz Remilong Judit irányításával. 

A tánc után dr. Hal Viktor, a Bajai Szent Rókus Kórház Pszichiátria osztályának osztályvezető főorvosa tart ismeretterjesztő előadást a demenciáról Van-e lehetőség a megelőzésre? címmel. Dr. Szabó Diána neurológus pedig az Alzheimer-kór a hétköznapokban címmel interaktív beszélgetés és előadás formájában szól a félelmetes betegségről. A rendezvény ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában