Közlekedés

2024.09.13. 17:57

Hétvégi változások a ceglédi és a lajosmizsei vasútvonalon

A Budapest – Cegléd – Szolnok vonalon szeptember 14-én és 15-én, azaz ezen a hétvégén több vonat menetrendje is változik.

Sebestyén Hajnalka

A Mávinform tájékoztatása szerint: a Pestszentlőrinc és Vecsés között végzett pályakarbantartás miatt közlekednek a vonatok módosított menetrend szerint.

vonat, máv
Hétvégi változások a ceglédi és a lajosmizsei vasútvonalon
Fotó: mávcsoport.hu / illusztráció

Távolsági vonatok

A Nyugati pályaudvarról induló Napfény, Tokaj, Nyírség InterCity és a Cívis InterRégió vonatoka Nyugati pályaudvar és Cegléd között 5-5 perccel korábban közlekednek.

A Nyugati pályaudvar felé közlekedő Napfény, Tokaj, Nyírség InterCity és a Cívis InterRégió vonatok Vecsés – Budapest között később közlekednek, a Nyugati pályaudvarra 5-10 perccel később érkeznek meg.

Napközben a Cívis InterRégiók rövidebb útvonalon közlekednek, csak Cegléd és Debrecen/Nyíregyháza/Záhony között járnak.

Elővárosi vonatok

A Z50-es vonatok módosított menetrend szerint, S50-es vonatként közlekednek, minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Ceglédről 5:18-kor és a Szolnokról 5:55-kor Budapestre induló Z50-es vonat (2859, 2669) nem közlekedik.

S21-es vonatok

A változás érinti az S21-es vonatok közlekedését is. A hétvégén az S21-es vonatok fővárosi végállomása Kőbánya-Kispestre kerül át. Kivéve a vasárnap, szeptember 15-én a Nyugati pályaudvarról 23:30-kor induló utolsó S21-es vonatot (2968), mely már teljes útvonalon közlekedik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában