Összefoglaló

2024.07.15. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 15.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Újabb, közel egy kilométer hosszú szakaszon újult meg a Kopolyai út Kiskunhalason. A beruházás első ütemében szintén egy kilométer hosszan kapott új aszfaltot egészen az 5412-es számú Kiskunhalast Kunfehértóval összekötő útig.

Kiskunhalas: elkészült a Kopolyai út második szakasza is
Fotó: Pozsgai Ákos

Az idén tizenhét éves, még középiskolás éveit taposó Rigó Viktória elképesztő sebességgel jutott el a játékvezetői vizsga letételétől a női NB II.-es kerettagságig. Sőt, annál is tovább, hiszen a mögöttünk álló idényben női NB II.-es kerettag létére már jó tucatnyi női NB I.-es mérkőzésen is lengetett, pedig csak 2022 áprilisában tette le a játékvezetői vizsgát.

Két gépkocsi karambolozott Kiskunhalason, az 53-as főút Széchenyi utcai szakaszán, a Sas utca közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították mindkét járművet, amelyekben összesen öten utaztak.

Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba és a fogyasztók asztalára is a friss csemegekukoricából – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) által kiadott körképéből.

Kazai István az idén is teljesítette az Ultrabalatont. Az idei esztendőben azonban ez a rangos verseny a számára csak a felkészülés része volt, hiszen az idei évben lehetősége nyílik valóra váltani az ő – és szinte minden ultrafutó – álmát, elindulhat a Spartahtlonon.

Árokba hajtott egy gépkocsi az 55-ös főút 87-es kilométerszelvényénél, Csávoly térségében.

Az idei évben is sikeresen lezajlott a fehér gólyák látványgyűrűzése, amely során 303 gólyafióka kapott jelölést. A több mint 2100 érdeklődő előtt zajló gólyavédelmi programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) önkéntesei és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai végeztek Bács-Kiskun vármegyében és Szegeden. Az MVM Démász Áramhálózati Kft. emelőkosaras autóval és villanyszerelők aktív segítségével járult hozzá a népszerű gólyavédelmi programhoz – írja a knp.hu.

Július elején megkezdődtek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház drámaműhelyének közkedvelt nyári táborai Tóth Kata dráma- és színházpedagógus, Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté színművészek, valamint Nagy Nikolett táncművész vezetésével – számolt be Facebook-oldalán a kecskeméti teátrum.

Új rendőrkapitányt neveztek ki a Kecskeméti Rendőrkapitányság élére hétfőtől. A korábbi városi kapitány a vármegyei főkapitány tanácsadójaként dolgozik tovább.

A Helvécia és Mikrotérsége Szociális és Gyermekjóléti Feladatellátó Társulás a közelmúltban egy támogatás jóvoltából új szállító gépjárművet vásárolhatott. Az autó lehetővé teszi a kerekesszékes emberek szállítását Helvécián, Ballószögön, Jakabszálláson és Orgoványon.

 

 

Kiskunhalas: elkészült a Kopolyai út második szakasza is
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában