Programsorozat

2024.08.22. 18:12

Háromnapos vigasság lesz Ordason

A korábbi években megszokotthoz hasonló programsorral várja a település lakóit és a látogatókat e hét pénteken, szombaton és vasárnap Ordas önkormányzata.

Zsiga Ferenc

A huszonhatodik falunap pénteken délután öt órától a gyermekek játékos sorversenyeivel indul. Hat órától A három selyp lány címmel mesefeldolgozást láthatnak, az Uszódi Bari(k) amatőr színjátszók előadásában. Fél héttől Pap Róbert és fia zenés gyermekműsora szórakoztatja a gyerekeket. Utána a sporté lesz a főszerep: hat órától focitorna indul a gumipályán Komjáti János emlékére.

vigasság, falunap, Ordas
Illusztráció
Forrás: shuttestock.com

Szombaton már reggel hat órakor indul a program: horgászverseny lesz a Dunán. Nyolc órától tízig gyermekfoci derbit tartanak a füves pályán. Kilenc órától kirakodóvásár kezdődik kézművesek bemutatóival. Fél 11-től tartják a falunap ünnepélyes megnyitóját, amelynek fényét az ordasi iskolások zenés-táncos előadása, Felnagy-Varga Nóra és Kovács Zoltán zenés előadása, valamint az újszülöttek köszöntése emeli majd.

Ezzel egyidejűleg már zajlik majd az egyik legfontosabb, a közösséget összekovácsoló program, a közös főzés a falu főterén.

Ebéd előtt, háromnegyed 12-től a XXI. Ordasi Alkotótábor kiállításának megnyitóját tartják a Faluházban, Szabó Mátyás zenei közreműködésével. Délután két órától Paks2 információs sátor várja az érdeklődőket. Háromtól a Szalkszentmártoni Néptáncegyüttes ad folklórműsor. Négy órától Bíró Csongor Vitéz Greatest Hits műsorát láthatja-hallhatja a közönség. Öt órától Jimmy és Nika szórakoztatja a közönséget. Hat órától Kovács Aliz és a Walking Mama műsora következik. Este nyolc órától hajnalig falunapi bált tartanak a sátorban, ahol a Főnix Boys pengeti majd a talpalávalót.

Vasárnap 11 órától ökumenikus istentisztelet és szeretetvendégség, majd délután háromtól a sportpályán családi programok – ugrálóvár, népi játékok, lovaglás, kocsikázás – zárja a falunapi programsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában