Verseny

2 órája

Mesét mondtak a szabadszállási iskolások – galériával

A magyar népmese napjához kapcsolódóan szervezett mesemondó versenyt a szabadszállási József Attila Közösségi Ház a helyi Nőszirmok Klubbal közösen.

Gulyás Sándor

Az idei évben 19 gyermek tanult szebbnél szebb meséket erre az alkalomra. A háromtagú zsűrinek, Pálinkásné Balogi Beátának, Pintérné Schusztek Erzsébetnek és Réthy Hajnalka Klárának nem volt könnyű dolga. 

mesemondó verseny, gyerekek, Szabadszállás
A szabadszállási mesemondó verseny résztvevői
Fotó: József Attila Közösségi Ház

Az általános iskolások 1. osztályos korcsoportjában a legszebben Zsellér Gergely (1. b.) mondta az általa kiválasztott magyar népmesét, a második helyen Tomcsák Nóra (1. b.), míg a harmadikon Heé Erik (1. a.) végzett. A 2-3. osztályosoknál a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Vizinger Zsófia (3. b.) és Horváth- Nagy Katinka (3. b.) állhatot fel, megelőzve Dömök Bernadettet (2. a.) és Pálfi Anna Erzsébetet (2. a.). Nagyoknál, vagyis a 4-5. osztályos kategóriában a sorrend a következőképpen alakult. 

A versenyt Kulcsár Vilmos (4. a.) nyerte, maga mögé utasítva Heé Jázmint (4. b.) és Megyesi Ágnest (5. b.). A diákokat a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusai készítették fel a mesemondó versenyre. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában