Kecskemét

2024.09.10. 14:15

A katonás diákok angolul hallgathatták meg a svájci nagykövet előadását – galériával

Kecskeméti diákok sokasága a svájci nagykövet tolmácsolásában ismerkedhet meg az alpesi országgal ezen a héten. A Svájci Napok keretében a középiskolák sorát kedden a Katona József Gimnázium nyitotta meg.

Sebestyén Hajnalka

A Svájci Napok keretében ebben az évben Kecskeméten és Helvécián népszerűsíti hagyományait, kultúráját a svájci nagykövetség. Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete ezekben a napokban nagyon sok rendezvényen részt vesz. Az oktatás területet erősítve a hétfői egyetemi látogatása után keddtől számos középiskolát is felkeres. 

Jean-François Paroz, svájci napok, Kecskemét
Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete tartott előadást  a Katona József Gimnáziumban
Fotó: Bús Csaba

Elsőként a Katona József Gimnáziumban járt, ahol angol nyelven tartott előadást az angolul jól beszélő tanulóknak. Csáki Tibor igazgató köszöntője után először a fiatalok az alpesikürt-dallamokat hallgathatták meg, mely a Svájci Napok keretében számos eseményen felcsendült már. A zászlóforgató sem maradt el, aki a különböző dalokhoz más-más formációt mutatott be a zászlóval. 

Csáki Tibor elmesélte a tanulóknak, hogy múlt pénteken már találkozott a nagykövettel, aki megkérdezte, hogy milyenek a katonás diákok. Azt válaszolta: talpraesettek és vagányok. Ennek jegyében arra biztatta az igazgató a fiatalokat, hogy bátran kapcsolódjanak be a nagykövet előadásába, merjenek kérdezni.

A diákok a végén svájci ajándékcsomagokat is kaptak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában