Európai Mobilitási Hét

2024.09.17. 12:46

Kakaós csigát és almát kaptak a kerékpárosok Halason – galériával, videóval

Kakaós csigával és almával várták a kerékpárosokat kedd reggel a halasi főtéren a Halasi Városmenedzser Kft. munkatársai, csatlakozva az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap rendezvényeihez, amelyet az idén szeptember 16. és 22. között tartanak. Kiskunhalason is péntekig minden napra jut egy kerékpáros program a szervezők ígérete szerint. Az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap rendezvényeihez kapcsolódóan az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedvezményeket biztosít az utazóközönségnek.

Pozsgai Ákos

Az Európai Mobilitási Hét első programjaként hétfőn kerékpáros túrát szerveztek Kiskunhalasról Zsanára a Halasi bringabarát Klub tagjai. Kedden reggel 7 órától bringás reggeli tartottak a Bethlen Gábor téren, ahol a kerékpárúton iskolába, vagy munkába menet elhaladó biciklisek kakaós csigát és almát kaptak ajándékba. 

Európai Mobilitási Hét, Kiskunhalas, kerékpár,
Európai Mobilitási Hét: kakaós csigát és almát kaptak a kerékpárosok Halason
Fotó: Pozsgai Ákos

Szerda délután a Csetényi Élményparkba várják a szervezők a séta és természet iránt érdeklődőket,  csütörtökön az Európai Autómentes Napon ismét a Bethlen Gábor tér népesül majd be, ahol 9 órától vetélkedőkkel, ügyességi játékokkal várják az óvodák és iskolák csoportjait, az eseményre külön standdal települ majd ki a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Ezen a napon a a Halas-Busz Kft. helyi buszjáratain ingyen lehet majd utazni.

Pénteken Harkakötönybe szervez kerékpáros túrát a Halasi bringabarát Klub, szombaton pedig, az Európai Mobilitási Hét zárónapján Kiskőrösre tekernek a halasi bringabarátok, ahol közös találkozót tartanak kiskőrösi bringa barátokkal.  

Az autómentes napra autómentes napijegy váltható

Az Európai Mobilitási Hét ideje alatt – szeptember 16. és 22. – között a MÁV, a HÉV, valamint a GYSEV vonatain utazóknak nem kell kerékpárjegyet venniük, azokat a szolgáltatók díjmentesen szállítják.

Fontos azonban, hogy a kapacitások megfelelő biztosítása érdekében az utazóknak a kerékpárhelyjegyet ebben az időszakban is meg kell váltaniuk az InterCity és expresszvonatokon, valamint egyes InterRégió járatokon.

Az utazóközönséget további kedvezmények is várják: a  szeptember 22-i autómentes napra „autómentes napijegy” váltható, amely 999 forintos áron korlátlan közlekedési lehetőséget biztosít a helyközi közösségi közlekedés járatain országszerte, így a buszokon és a vonatokon is.

A díjtermék felhasználási módja és érvényességi területe a helyközi közlekedés vonatkozásában megegyezik a Magyarország24 napijegyével, szeptember 22-én 0-24 óra között használható fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában