Kinevezés

2024.09.17. 11:36

Dr. Rékasi Cecília lett az új jegyző Kiskunhalason

Rövid közleményben tudatta közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester, hogy Pirtó és Harkakötöny községek polgármestereivel egyetértésben dr. Rékasi Cecíliát nevezte ki a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzői feladatainak ellátására. A kinevezésre azért volt szükség, mert 2024. augusztus 3-án közös megegyezéssel megszűnt az előző jegyző, Kollárné dr. Lengyel Linda közszolgálati jogviszonya.

Pozsgai Ákos

Rékasi Cecília 2016 októbere óta dolgozik a halasi városházán, kezdetben jogi referensi feladatokat látott el, 2018 májusa óta pedig aljegyzőként dolgozott. Kollárné dr. Lengyel Linda jegyző egy hónappal ezelőtti távozása után aljegyzőként ideiglenesen átvette a jegyzői feladatokat, közben pályázatot írt ki a polgármester a jegyzői posztra. Fülöp Róbert közleményében arról tájékoztatott, hogy 2024. szeptember 16-tól Rékasi Cecíliát nevezte ki jegyzőnek.

Dr. Rékasi Cecília, jegyző, Kiskunhalas
Dr. Rékasi Cecília (középen) Kiskunhalas új jegyzője
Fotó: Fülöp Róbert polgármester Facebook-oldala

Augusztusban a baon.hu-nak Farkas Dániel, Fülöp Róbert polgármester megbízásából azzal indokolta a jegyző váltást, hogy a következő időszak feladatainak megoldása új típusú vezetési módszereket igényel, ehhez mind az Önkormányzat, mind a Városháza esetében igyekeznek alkalmazkodni. Ennek következtében az elkövetkezendő hónapokban további változások várhatóak, amelyekről tájékoztatni fogják a nyilvánosságot. – „Fontos kiemelni, hogy minden személyi jellegű és egyéb típusú változás, intézkedés azt a célt szolgálja, hogy a ránk bízott apparátus és infrastruktúra a lehető legjobban szolgálja ki Kiskunhalas Város lakosságát” – fűzte hozzá Farkas Dániel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában