Kiskunfélegyháza

2024.09.17. 12:09

Turul Koppányok remekeltek a Tűzmadár versenyen

Tovább szárnyalnak a félegyházi íjászok. A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület a napokban rendezte meg az 52. Tűzmadár versenyét a kiskunfélegyházi parkerdőben. Ez a verseny a 2024-es Tűzmadár Versenysorozat bajnoki fordulója is volt, itt hirdették ki és díjazták a 2024-es Tűzmadár versenysorozat bajnokait.

Sebestyén Hajnalka

Kis Mónika, Turul Koppány íjász elmondta: a verseny megvalósítását több hetes előkészület előzte meg. Az egyesület vezetője Dinnyés Gyula olyan pályát szeretett volna építeni, mely rendhagyó módon magába foglalja a 3D versenyek, a távcéllövészet és a történelmi íjászversenyek célparkját, örömíjász verseny hangulatban. A kitűzött cél meg is valósult a Koppányok csapata teljes erőbedobással állt Gyula mellé és építették meg a versenypályát. A 35 darab 3D állatcélt, több lőlapos pályát, és több célállomáson összesen három mozgócélt tartalmazott. A 130 benevezett versenyzőnek igazi kihívás volt a megmérettetés. A távcélon kívül barátságos lőhető távokon, de technikásan elhelyezett célokra kellett lőni, célállomásonként három vesszővel.

Turul Koppány, íjászat, Kiskunfélegyháza,
Kiskunfélegyházi Turul Koppány íjászok. Fekete Boglárka (balról) és Zoboki Csenge (jobbról) minden versenyen dobogóra állnak
Fotó: Beküldött fotó

Az 52. Tűzmadár versenyen a következő Koppány dobogós eredmények születtek. Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Dongó-Gárgyán Imola 2., Keserű Szilvia 2., Füleki Bianka 3. helyen végzett. Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1., Tóth Evelin 1., Füleki Nikolett 2., Fekete Boglárka 2., Tamáskovics Gyula 2., Balanyi Sándor 3., Zoboki Csenge 3.helyen zárta a versenyt. Barebow íjjal: Elekes Lajos 2., Tóth Milán 3., Tóth Mihály 3. helyezést ért el.

A 2024-es Tűzmadár VS összesített eredmények Bajnoki dobogós helyezettjei a következők lettek. Modern pusztai íjjal: Keserű Szilvia 1., Bicskeiné Csányi Mária 1., Dongó-Gárgyán Imola 2., Füleki Bianka 3., Szólya Imre 3. helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1., Balanyi Sándor 1., Tamáskovics Gyula 1., Füleki Nikolett 2., Fekete Boglárka 2., Zoboki Csenge 3. helyezést szerzett. Barebow íjjal: Tóth Milán 1., Tóth Mihály 2. helyen zárta a bajnokságot.




 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában