Árvíz

2024.09.17. 12:15

Közel 960 centiméternél tetőzhet a Duna Bajánál, több terület kerülhet víz alá – galériával, videóval

A bajai önkormányzat cégei, a bajai tűzoltóság munkatársai és az önkéntesek már dolgoznak a gátakon. A Duna tetőzése a városban szeptember 24-re, keddre várható, 958 centiméteres vízállással.

Márton Anna

A Nagy-Pandúr sziget, a Dunafürdő és a Méhész-fok területeket elönti a víz. A lakosságnak el kell hagynia ezeket a területeket. Nyirati Klára polgármester közösségi oldalán közzétett tájékoztatójában kérte a lakosokat, hogy a Duna áradása miatt gondoskodjanak értékeik védelméről, mentéséről.

Duna, árvíz, Bajai Tűzoltóság, Sugovica part, Baja
Homokzsákokat pakoltak a Sugovica parton a bajai tűzoltóság munkatársai
Fotó: Márton Anna

A polgármester beszámolt róla, hogy keddtől az önkormányzat cégeinek dolgozói 2x12 órában dolgoznak a gátakon, hogy megvédjék az árhullámtól a Petőfi-szigetet. Önkéntesként csatlakoznak a felnőtt dolgozókhoz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nappalis, bajai hallgatói, akiknek a dékán egy hét tanításmentes munkaidőt rendelt el, valamint a Szent László ÁMK diákjai is.

Az önkormányzat átmeneti szállást biztosít azoknak, aki nem tudnak gondoskodni saját elhelyezésükről. A Napsugár szállóban, a Petőfi-szigeten helyezik el azokat, akik erre igényt tartanak. Amennyiben az árvíz a Petőfi-szigetet is elönti, valamelyik sportcsarnokot jelölik ki ideiglenes szálláshelynek.

Átmeneti szálláshellyel kapcsolatos igényt az érintettek a 0679527176-os, illetve a 06703802243-as telefonszámon adhatnak le. Önkéntes árvízvédelmi feladatok ellátására, illetve panaszok bejelentésével Bajai Dorinát lehet keresni hivatali munkaidőben a 0679527185-ös telefonszámon.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában