Egészségügyi felmérés

3 órája

Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató járt a kecskeméti népkonyhán – galériával

Az Ölelő Kéz Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány munkatársai jótékonysági célzatú egészségügyi felmérést végeztek kedd délelőtt Kecskeméten a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak körében. Az esemény folytatásaként dr. Horváth Zsolt, a kecskeméti kórház orvosigazgatója érkezett a szociális-közművelődési intézménybe.

Sebestyén Hajnalka

A részletekről a Wojtyla Barátság Központ adott tájékoztatást. A kiváló hangulatú találkozó első mozzanataként Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese beszámolt az Egressy utcai karitatív létesítmény idestova húsz esztendőt felölelő missziói tevékenységéről, majd dr. Horváth Zsolt vette át a szót.

Dr. Horváth Zsolt, népkonyha, Kecskemét
Dr. Horváth Zsolt, a kecskeméti kórház orvosigazgatója járt a kecskeméti népkonyhán
Fotó: Beküldött fotó

Mélyszegénységbe sokszor ártatlanul kerülnek emberek

– Örülök, hogy százhúsz embernek tudnak ebédet adni, de annak nem örülök, hogy százhúsz embernek szüksége van erre. Legtöbbünk számára felfoghatatlan, milyen a mélyszegénység. Társadalmaktól, kultúráktól függetlenül mindig vannak lemorzsolódó emberek, akik vagy önként választják ezt az életvitelt, avagy leginkább ártatlanul kerülnek ilyen helyzetbe. Legkisebb esély sincs tehát arra, hogy a Wojtyla Ház munkájára nem lesz szükség az elkövetkezendő legalább ötven év során – fogalmazott a Központ munkatársai, önkéntesei és gondozottjai jelenlétében az orvosigazgató.

Dr. Horváth Zsolt szólt a kórház mindennapjairól

Végezetül – Farkas P. József, a Wojtyla alapító-igazgatója kérdéseire válaszolva – a kecskeméti kórház aktuális helyzetéről is beszélt dr. Horváth Zsolt, hangoztatva, hogy a tíz-húsz évvel ezelőtti állapotokhoz képest, amikor egy-egy orvost vagy szakdolgozót könnyebben tudtak pótolni, ma már ez nagyobb gondot jelent. Ha egy orvos hiányzik a rendszerből, azt ma már jobban észre lehet venni. Szűkös a lehetőség, de csinálni kell – zárta gondolatait az orvosigazgató.
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában