Kecskemét

3 órája

Az Aurin Leánykar a montenegrói kórusfesztiválon lép fel

Újabb rangos fesztiválon énekelnek a kecskeméti lányok. A Kodály Iskola Aurin Leánykarának 45 ifjú énekese és kísérő tanáraik október 3-án indultak el Herceg Noviba.

Sebestyén Hajnalka

Herceg Novi Montenegróban, az Adriai-tenger Kotori öblének északi bejáratánál fekvő 16 ezer fős kisváros, kedvelt és népszerű üdülőhely. Az elmúlt évtizedben kórusfesztiváljáról is egyre ismertebb lett. Az Aurin leánykar karnagya Durányik László, zongorakísérőjük Lovászné Gajdos Éva.

Aurin leánykar, kórus, Kecskemét,
Az Aurin Leánykar a montenegrói kórusfesztiválon lép fel
Fotó: Pozsgai Ákos

Az Aurin leánykar négyszer lép színpadra

A IX. Nemzetközi Kórusfesztiválon mintegy húsz kórus vesz részt. Elsősorban a jugoszláv utódállamokból és szláv nyelvterületről érkeznek a versenyzők. A négynapos rendezvényen a kecskeméti Aurin énekesei négy alkalommal lépnek közönség elé. 

Versenyprogramjuk a kiírásnak megfelelően színes, de nemzeti jellegű és modern. Kocsár Miklós: Salve Regina, Gyöngyösi Levente: Cantate Domino, Bárdos Lajos: Menyecske és egy tradicionális spirituálé, a „Bring me little water Sylvie” hangzik el majd a zsűri előtt.

Felkészültek a versenyre

A lányok a vakáció alatt sem tétlenkedtek, ott voltak a Világbéke Kórusfesztiválon Bécsben, kiemelkedően szerepeltek Nyíregyházán a 15. Cantemus Kórusfesztiválon, így bíznak abban, hogy a tanévkezdés óta eltelt egy hónap alatt kellően felkészültek a versenyre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában