KVÜ

2 órája

Figyelmeztetést adott ki a Kecskeméti Városüzemeltetés a sírhelyek megváltásáról

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) temetőgazdálkodási részlegének a kezelésében található 2024. évi lejárati idővel rendelkező temetési helyek, ideértve a (jellemzően 1999-ben betemetett, illetve újraváltott) hagyományos sírokat, valamint a (jellemzően 2014-ben betemetett, illetve újraváltott) urnafülkék kegyeleti idejének meghosszabbítására hívja fel a figyelmet – tájékoztatott a KVÜ.

Horváth Péter

A sírhelyek lejárati évében a sírhely felett rendelkező postai úton értesítést kap, valamint szeptember-októberben az adott sírjelek figyelmeztető jelölést kapnak. A 25 év hosszú idő, könnyen figyelmen kívül kerülhet az ezzel kapcsolatos kötelezettség. Külön jelzést kap a 2024. évi lejáratú sírhely (fehér címke) és külön a 2019. évben lejárt (piros címke).

sírhelyek megváltása, Kecskemét, KVÜ
Sírhelyek megváltása: figyelmeztetést adott ki a Kecskeméti Városüzemeltetés
Forrás: Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. (KVÜ)

Amennyiben a piros címkével jelölt sírokat halottak napja időszakában, illetve év végéig ismételten nem váltja meg hozzátartozó, úgy ezen sírok újraértékesíthetővé válnak.

A koporsós sírhelyek lejárati ideje – eltérő rendelkezés hiányában – az utolsó koporsós temetéstől számított 25 év. A sírokba történő urna, illetve exhuma maradványok behelyezése a lejárati időt nem hosszabbítja meg.

Az urnafülkék esetén – eltérő megállapodás hiányában – az első megváltástól számít a 10 éves használati idő, sírbolt, kripta esetén pedig 60 év. A temető 1964. május 1-i nyitásakor épült kripták megváltási ideje még 100 évre szólt, így a kecskeméti köztemetőben lejárt kegyeleti idejű sírbolt nincs.

A közlemény szerint évente 1000–1100 értesítő levelet írnak meg a temetői ügyfélszolgálat munkatársai. Ebből sajnos a fele visszaérkezik a „cím ismeretlen” jelzéssel. Éppen ezért annak érdekében, hogy minél több tájékoztató levél célba érjen, kérnek minden temetőlátogatót, hogy levelezési címének változásáról a temető ügyfélszolgálatát értesítse.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában