Koncert

2 órája

Tanári hangversennyel ünnepelték a zene világnapját Kalocsán – galériával

A kalocsai művelődési központ Kamaratermében 49 éves hagyomány folytatódott kedden a zene világnapján. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (AMI) a város zenekedvelő közönségével együtt zenetanári koncerttel ünnepelte a neves napot.

Zsiga Ferenc

Fehérvári István igazgató köszöntőbeszédében felidézte, hogy kezdetben, hosszú éveken át diákhangversenyt tartottak a  jeles alkalomból, azonban több mint tíz esztendeje már az iskola tanárai adnak koncertet. – Az eseménynek pedagógiai jelentősége is van, hiszen ilyenkor a hangszeres oktatók nemcsak művészi kvalitásaikról adnak tanúbizonyságot, hanem bemutatják, hogyan kell a színpadon megjelenni, viselkedni. Ám ezen a napon a legfontosabb mégis a zene, amelynek élvezetéhez jó szórakozást és tartalmas időtöltést kívánok – mondta az igazgató.

Hangversennyel ünnepelték a zene világnapját Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

A Kamarateremben, pótszékes telt ház mellett tartott hangversenyen többek közt Debussy, Mendelssohn, Liszt és Mozart műveit szólaltatták meg, de a könnyebb műfajok egy-egy gyöngyszeme is helyet kapott a műsorban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában