Útinform

2024.09.08. 08:07

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani vasárnap Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást vasárnapra vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Rendezvények:

Kiskunmajsán a város újratelepítésének évfordulója alkalmából szervezett esemény miatt, vasárnap estig kell lezárásokra, forgalomterelésre készülni.

Az 51-es főúton, Baja térségében, a 165-ös és a 166-os kilométer között rendőrök irányítják a forgalmat egy kulturális rendezvény miatt vasárnap 20.00 óráig.

Bács-Kiskun vármegyében, a Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa közötti összekötő úton a 31-es kilométernél, valamint a Soltvadkert és Szeged közötti összekötő úton a 29-es kilométernél kell teljes lezárásra számítani rendezvény miatt vasárnap reggel 9.00 óráig.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza térségében burkolatfelújítási munkák folynak. A Szeged felé vezető oldalon a 109-es és a 114-es kilométer között a külső és a leálló sávot lezárták, a járműveket a belső sávba terelik. A munka kapcsán a 114-es kilométernél található Kiskunfélegyháza-dél csomópont le- és felhajtóágát is lezárták.

– Budapest felé Ócsa és az M0-s autóút csomópontja között az elválasztósáv növényeit vágják vissza. A 31-es és a 26-os kilométer között az aktuális munkaterületnél soroljanak a külső sávba!

– Budapest felé, Kecskemét és Lajosmizse között burkolatjeleket festenek. A 87-es és a 67-es kilométer között sávzárás nehezíti a haladást.

Főutak:

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 36-os kilométernél a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. A forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Császártöltés közelében, a 71-es és 74-es kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében, az 5205-ös jelű Örkény-Tass összekötő úton, Kunszentmiklósnál a vasúti átjárót újítják fel. A 34-es kilométernél a járműveket helyben kiépített terelőútra irányítják.

Dunatetétlen közelében átereszt építenek az 5305-ös jelű Dunatetétlen-Harta összekötő úton. Az 5-ös kilométernél az utat lezárták, a forgalom egy párhuzamosan kiépített terelőúton halad.

Kamionstop:

A kamionstop ezen a hétvégén szeptember 8-án, vasárnap 22 óráig lesz érvényben. Szeptember 1-től az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában