Közgyűlés

2024.09.12. 11:25

Támogatásban részesülnek az alapítványok Kecskeméten – galériával

Utoljára ülésezett a kecskeméti közgyűlés a jelenlegi összetételében csütörtökön. A napirendek előtt felszólaltak a frakcióvezetők, dr. Fekete Gábor (Fidesz–KDNP) és Király József (Szövetség a Hírös Városért Egyesület), és értékelték az elmúlt, nehézségekkel terhelt öt évet.

Horváth Péter

A közgyűlés egyhangúlag arról döntött, hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester előterjesztése alapján az idei költségvetés Tehetségek támogatása előirányzata terhére több alapítvány részére is támogatást nyújt. A Vásárhelyi Pál Általános Iskoláért Alapítványnak 300 ezer forint összegű támogatást ítélt az Olaszországban megrendezendő World Robot Olympiad Friendship Invitational Tournament versenyen történő részvétel költségeihez. 

közgyűlés, támogatás, Szemereyné Pataki Klaudia
Szemereyné Pataki Klaudia polgármester előterjesztése alapján az idei költségvetés Tehetségek támogatása előirányzata terhére több alapítvány részére is támogatást nyújt
Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Kodály Iskoláért Alapítvány hangszer, hangszertartozék és kottavásárlás költségeihez 625 ezer forint összegű támogatással járul hozzá.

A Kulturális rendezvények támogatása előirányzata terhére 200 ezer forint támogatást biztosít a Scherzo Alapítvány részére a 2024 szeptemberében általános iskolai kórusok, éneklő közösségek részvételével megrendezendő DaloLófra elnevezésű, énekléshez és zenéhez kapcsolódó, közösségépítő rendezvény költségeihez.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában