Közlekedésbiztonsági berendezés

2024.09.12. 15:03

Okoszebra teszi biztonságosabbá a gyalogos közlekedést Kiskunmajsán – videóval

Villanófények figyelmeztetik a járművezetőket két kijelölt gyalogátkelőnél is Kiskunmajsán, ahol úgynevezett okoszebrákat alakítottak ki. A beruházást saját forrásból valósította meg az önkormányzat.

Pozsgai Ákos

Az elmúlt napokban szerelték fel és helyezték üzembe az új közlekedésbiztonsági berendezéseket, az okoszebrákat, amelyek elsősorban a gyalogosok védelmét szolgálják a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél.

okoszebra, Kiskunmajsa, gyalogátkelő
Okoszebra teszi biztonságosabbá a gyalogos közlekedést Kiskunmajsán
Fotó: Pozsgai Ákos

A járművezetőket az út két oldalán mindkét irányban felvillanó sárga fény, valamint a gyalogosok cipőjére irányított jól látható lézerfények figyelmeztetik. Egyelőre két helyen, a Félegyházi úton a Penny Market és a Jobo Pizzéria előtti átkelőnél szerelték fel.

A napelemes rendszerrel felszerelt szerkezetet mindkét oldalon speciális érzékelővel látták el, amely automatikusan üzembe helyezi a villanó fényeket, amikor a gyalogos megközelíti a járda felől a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, figyelmeztetve az érkező járművezetőket.

okoszebra, Kiskunmajsa, gyalogátkelő
Napelemes rendszerrel felszerelt szerkezetet helyeztek el mindkét oldalon
Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a jövőben a Zrínyi utca és a Fő utca találkozásánál lévő átkelőhöz, valamint az Iskola és az Árpád utca kereszteződésében lévő gyalogos-átkelőhelyhez is telepítenek okoszebrákat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában