Bács-Kiskun

2024.09.02. 17:12

A ballószögi Nyakvágó Maraton és a móricgáti kacsafesztivál érdekelte leginkább olvasóinkat

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink a 35. héten.

Baon.hu

A Nyakvágó Maraton már beírta nevét a futók naptárába. A ballószögi rendezvényt pontosan tudják nem csak a futók, hanem a kerékpárosok is, hogy az év melyik hónapjában szervezik, ezért nagy számban vesznek részt rajta. Így volt ez most is, a tizenkettedik alkalommal.

legolvasottabb cikkek, nyakvágó maraton, hírösszefoglaló
Összesen kilencvenöt településről érkeztek a ballószögi Nyakvágó Maratonra
Fotó: Szentirmay Tamás

A móricgáti kacsafesztivált augusztus 31-én második alkalommal rendezték meg faluban. A fesztivál keretében községi kitüntetést adtak át. A posztumusz Móricgát községért díjat a tavaly elhunyt polgármesternek, Csontos Máténak ítélte a képviselő-testület. Az elismerést felesége Csontosné Kis Hedvig vette át.

Augusztus 28-án kora este erős szélvihar csapott le Soltvadkerten a tó környékén, a közeli Vadkert-Tó Élményparkot sem kímélte, fákat döntött ki tövestől, több játék és pihenőelem is összetört. Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője szerint közel egymillió forint kárt okozott a vihar.

A két éve áprilisban kerékpáros balesetben elhunyt 14 éves félegyházi kislány, Berki Fanni emlékére rendeztek tábort Kiskunfélegyházán. A példás összefogással létrejött közlekedésbiztonsági tábor Fanni szüleinek kezdeményezésére valósult meg azzal a céllal, hogy ne történjen újabb hasonló tragédia a városban.

A Kiskunmajsához tartozó Kígyóson tizenhatodik alkalommal tartottak falunappal egybekötött templombúcsút és nyolcadik alkalommal rendezték meg a Kígyóspusztai Betyártalálkozót

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában