Időjárás

2024.08.29. 17:15

Letarolta a vihar a soltvadkerti élményparkot – galériával, videóval

Szerda kora este erős szélvihar csapott le Soltvadkerten a tó környékén, a közeli Vadkert-Tó Élményparkot sem kímélte, fákat döntött ki tövestől, több játék és pihenőelem is összetört. Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője szerint közel egymillió forint kárt okozott a vihar.

Pozsgai Ákos

Szinte a semmiből, pillanatok alatt keletkezett a viharos szél, de hatalmas kárt okozott a szerda este. Csütörtök reggel az élménypark dolgozóit szörnyű látvány fogadta, több fát is tövestől döntött ki az erős szél. A kidőlő fák az egyik helyen a kerítést szakították szét és háromból két mobil WC-t felborítottak, a park közepén pedig egy hintát, valamint fából készült pihenő padokat és asztalokat zúztak szét.

vihar, viharkár, Soltvadkert
Fákat döntött ki tövestől a vihar Soltvadkerten
Fotó: Pozsgai Ákos

A Soltvadkerti Önkormányzati Tűzoltók és a Komszolg Kft. dolgozói láttak hozzá a károk felszámolásához – közölte érdeklődésünkre Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vihar idején senki nem tartózkodott az élménypark területén, így személyi sérülés nem történt – fűzte hozzá.

Elmondta azt is, hogy a helyreállítási munkálatok miatt szombaton nyithat újra az élménypark, a keletkezett anyagi kár az elsődleges becslések szerint megközelíti az egymillió forintot. A két felborult mobil WC nem rongálódott meg. A tönkrement elemeket pedig pótolni fogják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában