Tanévnyitó

10 órája

A mentálhigiénés szakemberek munkája egyre fontosabb – galériával

A közeljövő egészségfejlesztő mentálhigiénés szakemberei részvételével nyitotta meg ünnepélyesen a tanévet a Gál Ferenc Egyetem gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Kara és a kecskeméti Bolberitz Pál Képző Központja csütörtök reggel.

Horváth Péter

Az egyetem egyik legnépszerűbb szakának új évfolyamos hallgatói rendkívül fontos munkát végeznek majd, az egyének testi-lelki és szellemi egészségének helyreállításához való hozzájárulásukkal – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Mák Kornél intézetvezető egyetemi docens. Hozzátette: kiemelt jelentőségűek a személyes, gyógyító kapcsolatok az információ korában, melyben a szakember a humán kapcsolódást erősíti, szemben az egyre terjedő virtuális kapcsolatokkal. A képzésben arra törekednek, hogy olyan mentálhigiénés szakemberek kerüljenek ki az iskolapadból, akiknek nem csak a tudása, hanem az emberi hozzáállása is méltó legyen a mentálhigiéné szép hivatásához.

mentálhigiénés szakember, Kecskmét, évnyitó
Balról dr. Pap István, dr. Mák Kornél és dr. Beke Szilvia köszöntötte a leendő mentálhigiénés szakembereket
Fotó: Horváth Péter

Dr. Beke Szilvia dékánhelyettes, tanszékvezető a mentális egészségtámogatás holisztikus szemléletének, vagyis a test és a lélek szempontjait figyelembe vevő gyógyítás fontosságát hangsúlyozta. Ez elengedhetetlen a katasztrofális egészségügyi mutatók javításához, amihez pedig a segítő foglalkozást hivatásnak tekintő, képzett szakemberekre van szükség. Emellett a szakemberek önismeretének fontosságát is kiemelte a dékánhelyettes, akik nemcsak embertársaik, de a fejlett önmegismerésen keresztül adott esetben a saját gyógyulásukat is segíthetik.

Dr. Pap István adjunktus, történész-teológus köszöntőjében kifejtette, hogy a képzés a tudásátadás mellett a katolikus örömöt és derűt sugározza.

Az egészségfejlesztő mentálhigiéné szakirányú képzés, vagyis legalább egy diplomára szükség van a bemenethez. Ez az egyetem kiemelkedően népszerű szakiránya, de emellett diplomát adó képzések is szerepelnek az intézmény kínálatában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában