Bulvár-celeb

11 órája

Videókat és fotókat készített titokban Schumacherről egy biztonsági őr, nyilvánosságra kerülhetnek

Michael Schumacher családjánál 2021-ig biztonsági őrként dolgozott az a férfi, aki több száz fotót, videót készített a legendás versenyzőről és orvosi dokumentumokat is lemásolt.

MW

Michael Schumacher

Fotó: AFP

Három férfi azzal zsarolta meg a családot, hogy birtokukban vannak a Schumacher család által féltve őrzött adatoknak, és 15 millió eurót követeltek azért, hogy az információkat ne hozzák nyilvánosságra. A több mint tíz évvel ezelőtti

síbalesete óta a nyilvánosság elől elzárt Michael Schumacher családjánál 2021-ig biztonsági őrként dolgozott az a Markus F., akinek állítása szerint mintegy 1500 fájl (fotók, videók, orvosi leletek, gyógyszerlisták és egyebek) van a birtokában a hétszeres Forma–1-es világbajnokról.

Ez a férfi állítólag kiadta az adatokat egy 53 és egy 30 éves férfinak (apának és fiának), akikkel közösen a nyáron elkövették a zsarolást.
Júniusban ezeket a férfiakat őrizetbe vették, a bizonyítékokat lefoglalták, a napokban pedig vádat emelt ellenük a német ügyészség. Az elsőrendű vádlottat (az 53 éves édesapát)

akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik, noha a fenyegetést (eddig) nem váltotta be, hiszen mostanáig nem kerültek nyilvánosságra a Schumacherről készült felvételek.

A fotókat és a videókat eladó korábbi biztonsági őrt, illetve az elsőrendű vádlott 30 éves fiát – aki egy olyan e-mail-címet hozott létre, amelyről bizonyítékként néhány felvételt elküldtek a család számára – bűnrészességgel vádolják, rájuk szintén többéves szabadságvesztést róhatnak ki – írja az Origo.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!