Összefoglaló

4 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 26.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Csütörtökön a kora reggeli órákban, a Kalocsa irányából Uszód felé vezető 5106-os úton, a helységjelző táblától mintegy 200 méterre, a futballpálya közelében az árokba borult az egyik kalocsai székhelyű cég hússzállító furgonja. A szinte felismerhetetlenségig összetört járművet vezető 28 éves, Kalocsa környéki fiatalember a helyszínen életét vesztette.

baleset, hírek, Bács-Kiskun
Halálos baleset: árokba borult egy furgon Uszódnál
Fotó: Pozsgai Ákos

Immár második alkalommal tartják meg Kecskeméten is a nagy sikerű antistigma programot a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának és Járóbeteg Szakellátásának munkatársai, melynek mottója: Művészettel a pszichiátriai betegséggel élők megbélyegzése ellen. Ennek keretében péntek 12 órától szombat 12 óráig PsychArt24 festőmaratont tartanak a szervezők Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében. Erről beszélt dr. Máttyássy Adrienn, a pszichiátriai osztály vezető főorvosa a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség önálló intézkedésre jogosult személy által, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a háziorvossal szemben, aki pénzért, a vakcina beadása nélkül, jogosulatlanul igazolta a COVID-19 elleni védőoltás felvételét – írta közleményében a vármegyei főügyészség.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. A polgármester az árvízi védekezésről, az Európai Autómentes Hétről és a betétdíjas műanyag palackok visszaváltásáról beszélt.

Családi napot rendeztek nemrégiben a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai és szülei részére a Szent József templomkertben. Az iskolai rendezvény közös imával, vidám énekléssel indult a Szent József templomban, Szakács Tibor iskolalelkész vezetésével.

Nagy mennyiségű, nyersolajnak tűnő anyag ömlött egy mezőgazdasági területeken folyó csatornába a kiskunmajsai termálfürdő közelében. Az anyag a MOL Szank és Algyő között futó, úgynevezett kondenzátumot szállító vezetékének sérülése miatt kerülhetett a környezetbe.

Szombaton Szolnokon megkezdi a 2024/25-ös bajnoki szezont a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A klub szezonindító sajtótájékoztató keretein belül számolt be a célokról, az átalakult játékoskeretről, bemutatták az új mezt, illetve az eseményen fontos szponzori szerződések aláírására is sor került.

Pénteken még bőven 20 fokot meghaladó, napközben pedig a 30 fokot közelítő hőmérsékletek lesznek a jellemzőek a változóan felhős ég mellett, ám szombattól hidegfront éri el térségünket. Esőre is számítani kell.

Több mint hatmilliárd forintból valósul meg a felsőszentiváni szennyvízberuházás.

Kigyulladt a zöldhulladék Soltvadkerten, a tűzoltók minden erejükkel próbálják megfékezni a lángokat.

A harmadik ágasegyházi birkafesztiválra kaptak meghívót, így Ásotthalomról ismét útra keltek Füles, az ország talán leghíresebb szamara és gazdái, Koszonits Patrik, illetve édesapja, Tibor. A több mint száz kilométeres útjuk során számos helyen megpihennek. Szerdán Kiskunmajsára értek, ahol a Csillogó Lovas Sport Egyesület látta vendégül Fülest és gazdáit.

Így lettem címmel új beszélgetéssorozat indult szerdán a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A beszélgetés házigazdája, a félegyházi egyetemista, Szemerédi Kornél első vendége Csányi József polgármester volt.

Ötmillió forint adományból újult meg a nyár folyamán a bácsalmási óvoda. A kiskunhalasi Merkbau Zrt. a Merkújítók programja keretében ajándékozta meg a bácsalmásiakat. Ezzel óriási segítséget nyújtott, a gyönyörű környezetet hatalmas örömmel fogadták a kicsik az óvodapedagógusok egyaránt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában