Összefoglaló

2024.09.04. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 4.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Kecskeméti Járásbíróság 3 év 6 hónap börtönre, 4 év közügyektől eltiltásra, és 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 24 éves szarvasi férfit, akivel szemben közúti baleset okozása, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, eltiltás hatálya alatti járművezetés, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Egy vérből vagyunk jótékonysági futás
Ballószögről rajtolt el szerdán az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás
Fotó: Bús Csaba

Ballószögről rajtolt el szerdán az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás, melynek ultrafutói Kárpátaljára visznek adományt. Az első kilométerekhez csatlakozott Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő. Somogyi Lajos ballószögi polgármester viszont végigmegy a távon, futva és kerékpárral.

Két nap alatt több mint 60 program várja a látogatókat a szeptember 14-15. között a Művészetek Főutcája című ingyenes összművészeti fesztiválon Kecskeméten. A város legújabb művészeti fesztiváljának a Rákóczi út melletti intézmények, a Tudomány és Művészetek Háza, a Cifrapalota, a Kelemen László Kamaraszínház és a volt Szigma épülete ad otthont. Az eseményről szerdán tartott sajtótájékoztatót Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti színház direktora, akadémikus, a fesztivál ötletgazdája és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Lechner Kávéházban. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy idővel nemzetközi művészeti fesztivállá nőheti ki magát a kezdeményezés.

Az országban egyedüliként készít juhbélből húrokat tekerőlantra Vas László félegyházi népzenész. Ezt az ősi tudást már nagyon kevesen őrzik hazánkban, hiszen a legtöbb hangszerhez műanyag húrt használnak. Vas László azonban ragaszkodik a természetes megoldáshoz, hiszen a bélből készített húroknak sokkal szebb a hangzása. A közismert muzsikussal a húrkészítés folyamatáról beszélgettünk.

Három 18 év körüli fiút igazoltattak a járőrök Kiskunhalason 2024. augusztus 28-án hajnalban. A fiataloknál háromféle drogot is találtak.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy bálba jegy nélkül bemenni szándékozó fiatalok közül az egyikőjükkel összeszólalkozott, majd a vitából kimaradó másik fiatalt megütötte.

Kiskunfélegyházán építi fel új, egyben ötödik és legnagyobb logisztikai központját a Lidl Magyarország. Az ötvenmilliárd forintos beruházás során több mint 83 ezer négyzetméter alapterületű raktár épül. A város határában megvalósuló központban több mint négyszáz új munkahely jön létre. A létesítmény ünnepélyes alapkőletételét szerdán tartották.

Két hete kezdődtek meg az előkészítő munkálatok és mostanra már látványos szakaszába érkezett a majsai vasútállomás környezetének felújítása. A munkálatok várhatóan kilencven napig tartanak majd, erre az időre ideiglenes forgalmi rend lépett érvénybe, a Fő utca felől csak gyalog lehet megközelíteni az állomás épületét.

Ma már meg sem lepődünk azon, hogy robotkutya is kiválthat munkahelyeket, például egy biztonsági őr posztját. Morzsiról, a robotkutyáról Hajós István fejlesztő, a Bastion Group ügyvezetője mesélt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Augusztus is bővelkedett sikerekben a kiskunfélegyházi Turul Koppány íjász csapatnál. A különböző versenyeken a következő dobogós eredmények születettek, gyermek, fiatal és felnőtt versenyzők körében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben a bíróság a kiskorú gyermeke sérelmére emberölés kísérletét megvalósító nőt hosszú tartamú szabadságvesztésre ítélte – szól a Főügyészség közleménye.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában