Rendezvénysorozat

2 órája

Koncertekkel is készülnek a szüreti napokra Tabdiban

Megmozdul a település a hétvégén, hiszen szüreti napot rendeznek szombaton Tabdiban. Ez az az egyik nagy rendezvénye a településnek, amelyre hazajönnek az elszármazottak, és a közel ezerfős közösség apraja nagyja a falu központjában szórakozik.

Barta Zsolt

Szombat reggel 7-kor pöfékelő traktorok járják az utcákat és ébresztik a családokat. Majd 10 órakor ökumenikus terményszentelőre várják a híveket a katolikus templomban. Délelőtt 10 és délután 17 óra között ingyenes légvár várja a gyerekeket az iskola területén, illetve megtekinthető Horváth Zoltán és Horváth Andrea Festett és metszett tojások kiállítása. 14–17 óra között subfootball-játékok lesznek a faluháznál.

Tabdi, koncert, program, szüreti nap
A Tabdi szüreti napok látványos része minden évben a fogatok és a lovasok felvonulása
Fotó: Barta Zsolt

A hagyományos szüreti felvonulás 14 órakor kezdődik, a felvonulók megállnak a falu közepén, üdvözlik a közönséget, majd 17 órakor Fábián Sándor polgármester köszönti a település lakosságát a nagyszínpadról. Közben Morvai Melinda, Szabó Dékány Zsófia és Kalapáti Zoltán retró és magyar dalcsokrot adnak elő 15.30-tól.

A rendezvénysorozat egyik kiemelkedő programja 17.10-kor kezdődik. A hagyományőrző szüreti műsorban a bíró család közreműködésével a helyi hagyományos táncaikkal, a vajda a családjával szórakoztatja a nézőket. Este 19 órakor Mc Hawer és a Teknő szórakoztatja a közönséget. Utánuk 20 órakor fellép a Bon-Bon együttes. 21 órakor Kothencz Lali énekes műsora következik, majd egy órával később utcabált rendeznek a faluban. A jó hangulatról Gmoser István és Kiss Máté gondoskodik majd. A szervezők kirakodóvásárral és borudvarral várják a szórakozókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában